Tahmin tuttu, Konya baştan başa sulandı

Meteorolojinin Konya tahmini tuttu, tüm şehir akşam saatlerinde etkili olan yağmurla bir baştan bir başa sulandı. Bu sırada şimşekler Konya semalarını aydınlattı. Derbent ve Kadınhanı ilçelerinde yağmur sel ve su baskınlarına yol açtı.

Tahmin tuttu, Konya baştan başa sulandı

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü bugün Konya’nın büyük bölümü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapmıştı, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istemişti.

KONYA BAŞTAN BAŞA SULANDI

Tahminler tuttu, akşam saatlerine şehrin büyük bölümü sağanak yağışın etkisi altında kaldı. 

ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Bu sırada şimşekler gökyüzünü aydınlattı, adeta geceyi gündüze çevirdi.

DERBENTİ SEL ALDI

Derbent, kısa sürede en çok yağış alan ilçelerin başında geldi. Dakikalar içinde ilçeye 40 kilogram yağış düştü. Sille Mahallesi ise 35 kilogram yağışa ulaştı.

Derbent’te Süleyman, Değiş, Çiftliközü ve Hacı Ahmet Mahallelerinin de aralarında olduğu bazı bölgelerde su baskınları oluştuğu, ekiplerin çalışmalara başladığı öğrenildi.

 

 

BAŞKAN ALTAY'DAN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yaptığı açıklamada, "Derbent ilçemizde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen su taşkınına Fen İşleri, İtfaiye, KOSKİ ve ilgili kurumlarımızın ekipleriyle müdahale ediyoruz. Derbentli hemşehrilerime geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

KADINHANI İLÇESİNDE SU BASKINI

Kadınhanı İlçesinde ise Kestel, Demiroluk ve Hacıoflazlar mahallelerinde bazı evlerde su baskınları yaşandı.

Yağışlardan etkilenen bölgelerde ölen ya da yaralanan olmadığı, ilçe belediyeleri tarafından çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

tahmin-tuttu-konya-bastan-basa-sulandi.jpg

Meteorolojinin tahminlerine göre; yağışlar önümüzdeki 5 gün de devam edecek. Pazar, Pazartesi ve Salı günü kuvvetli olacak.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.