Türkiye’nin gündemindeki Konyalı Oruç Baba İnan'ın annesi konuştu

Konyalı ÖSS şampiyonu Oruç Baba İnan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı’na atanması, Türkiye’nin konuştuğu konu haline geldi. İnan’ın Konya Yunak’ta yaşayan annesi Elif İnan konuştu, oğlunu anlattı.

Türkiye’nin gündemindeki Konyalı Oruç Baba İnan'ın annesi konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı’na atanan Konyalı isim Oruç Baba İnan, Türkiye’nin gündemine oturdu, Yunak ilçesinde yaşayan annesi onu anlattı.

BİRİNCİ OLDUĞUNU AHIR İNŞAATINDA ÇALIŞIRKEN ÖĞRENDİ

Konya’nın Yunak ilçesi Çayırbaşı köyünde 7 çocuklu bir ailenin 4'üncü çocuğu olan Oruç Baba İnan, 2000 yılında ÖSS Türkiye birincisi olduğunu köyde ahır inşaatında çalışırken aldı.

2023/06/22/2000-yilinin-konyali-oss-birincisi-artik-bakan-yardimcisi-oruc-baba-inan-kimdir-001.jpg

“KÖYLÜ ŞAMPİYON”

Birinci olmasının ardından Türkiye, 'ÖSS Şampiyonu tarladan çıktı', 'Haberi harman yaparken aldı', 'Köylü Şampiyon', haberleriyle Oruç Baba İnan'ı tanıdı. 

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü dereceyle tamamlayan İnan, Yıldız Holding’de pazarlama biriminin ardından üst düzey görevler aldı.

Konya Şeker Torku’nun Genel Müdürlüğü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürüttü.

2023/06/22/2000-yilinin-konyali-oss-birincisi-artik-bakan-yardimcisi-oruc-baba-inan-kimdir-002.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATADI

2020 yılından bu yana Kastamonu Entegre A.Ş.’de CEO Yardımcısı olarak yapan Oruç Baba İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yardımcısı olarak atandı.

turkiyenin-gundemindeki-konyali-oruc-baba-inanin-annesi-konustu.jpg

“BİZİM ÇOCUKLAR HEP ÇALIŞKANDI”

İnan'ın Yunak Çayırbaşı'nda oturan annesi Elif İnan, mutlu olduğunu dile getirdi. Anne Elif İnan ''Mutluyuz. Allah sonunu da hayırlı getirsin inşallah. Çocukluğu da burada geçti. Bizim çocuklar hep çalışkandı zaten. Sadece o değil, hepsi çalışıyordu. Hepsi çalıştılar okudular. Haberi de oğlum verdi” ifadelerini kullandı.​

turkiyenin-gundemindeki-konyali-oruc-baba-inanin-annesi-konustu-002.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.