Vali Özkan, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda buluştu

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü nedeniyle şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda buluştu.

Vali Özkan, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda buluştu

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü münasebetiyle Şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle İftar programında bir araya geldi.

Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında Vali Vahdettin Özkan ve Eşi Dr. Ruhan Özkan masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle yakından ilgilendi.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar duası ile başlayan programda iftar sonrası katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Şehitlik mertebesinin önemine değinen Vali Özkan misafirlerin Ramazan ayını kutladı.

vali-ozkan-sehit-yakinlari-gaziler-ve-aileleriyle-iftarda-bulustu-002.jpg

Vali Vahdettin Özkan, "Öncelikle bütün şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz, gazilerimize sağlık sıhhat diliyoruz. Şehit annesi, şehit babası, şehit kardeşi olmak, gazi olmak maneviyatı çok yüksek bir derece. Bu milletin de şehitlerimizin emanetine karşı bir sorumluluğu var. Türk milletinin bu sorumluluk duygusunu ilelebet muhafaza etmesi çok önemli. Şehadet kurumu ve gazilik medeniyetimizin, birliğimizin bütünlüğümüzün, maneviyatımızın harcıdır, ruhudur, esasıdır. Adeta özetidir. Bu vesileyle böyle bir akşamda sizlerle beraber olmaktan çok gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz" dedi.

Görevi başındaki tüm silahlı kuvvetler personeline sağlık ve sıhhat dileklerinde bulunan Vali Özkan, devletin tüm organlarıyla ve yerelde de belediyelerle şehit yakınlarımızın yanında olduğuna dikkat çekti.

vali-ozkan-sehit-yakinlari-gaziler-ve-aileleriyle-iftarda-bulustu.jpg

Konya'da milletvekilleri ve yerel yönetimde belediyelerin şehit ailelerini ve gazileri hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarına dikkat çeken Vali Özkan konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Belediyelerimiz şehit ailelerimiz deyince koşarak geliyor. Müspet bir rekabet içinde ne tür bir hizmet yapabiliriz diye imkanları dahilinde çalışıyorlar. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz"

Devletimizin, terörle mücadele kapsamında savunma sanayide önemli bir yol katettiğine dikkat çeken Vali Özkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü "Özellikle savunma sanayi alanındaki gelişmelerle terörün kalbi sıkıştırılmış durumda. İnşallah Çanakkale’de olduğu gibi kurtuluş savaşında olduğu gibi medeniyetimizin o ruhunu daim tutacağız. Bu ruhla beraber çocuklarımızı en iyi bir şekilde eğiterek istikbalimizi güvence altına alırız. Zulme mukabele, mazlumlara sahip çıkmak için bu Çanakkale ruhunun muhafaza edilmesi lazım. Bütün şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyoruz" şeklinde konuştu.

vali-ozkan-sehit-yakinlari-gaziler-ve-aileleriyle-iftarda-bulustu-001.jpg

İftar programına Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra; Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Mustafa Hakan Özer, Latif Selvi ve Barış Bektaş, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Merkez İlçe Kaymakamları; Cengiz Ayhan, Bayram Yılmaz, Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ile Gazi ve Şehit yakınları katıldı.

vali-ozkan-sehit-yakinlari-gaziler-ve-aileleriyle-iftarda-bulustu-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.