Vatandaşa bilimsel hizmet için iş birliği protokolü imzaladılar

KTO Karatay Üniversitesi ile Karatay Belediyesi arasında ortak proje geliştirilmesi, araştırma, eğitim, danışmanlık faaliyetleri düzenlenmesi, kentsel, kırsal mekanlar ile ilgili çalışmalar yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. 

Vatandaşa bilimsel hizmet için iş birliği protokolü imzaladılar

KTO Karatay Üniversitesi ile Karatay Belediyesi arasında bilimsel, teknolojik bilgi, deneyim değişimi, ortak proje geliştirilmesi, araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri düzenlenmesi, ortak çalışma alanlarında konferans, fuar, seminer, çalıştay gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesi, kentsel, kırsal mekanlar ile ilgili çalışmaların, raporların hazırlanması, geliştirilmesi ve tanıtılması için iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol törenine KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, KTO Karatay Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Ergun, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Necati Vardar, KTO Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Didem Tunçez ve Karatay Belediyesi AB Proje Ofisi Koordinatörü Fuat Özcan katıldı. 

“Topluma Temas Ederek Katkı Sağlamayan Bir Üniversite Algısı Dünyada Kabul Görmez”

Prof. Dr. Bayram Sade, konuşmasına üniversitelerin üstlendiği görevlere değinerek başladı.

“Üniversitelerin üç önemli sac ayağı vardır. Biri eksik olursa o denge bozulur. Bir tanesi eğitim, diğeri araştırma, bir diğeri de toplumsal faydadır. Üniversiteler yoğun bir eğitim ve araştırma faaliyeti sürdürürken, bazen toplumsal fayda kısmı atlanabiliyor. Fakat artık yeni nesil üniversitelerde, üçüncü faktör birinci faktör gibi algılanıyor. Yani eğitim ve araştırma dışında doğrudan bulunduğu topluma ve ülkeye temas ederek katkı sağlamayan bir üniversite algısı dünyada kabul görmüyor. Bu anlamda üniversitemiz toplumsal faydayı da önceleyen birçok çalışma yapıyor.” dedi.

Rektör Sade, “Karatay Belediyemizle toplumsal katkı anlamında geçmişte birçok faaliyet yürüttük, birçok başarılı çalışmaya birlikte imza attık. Bundan sonra da KTO Karatay Üniversitesi olarak Karatay Belediyemizle birlikte hem ilçemize hem şehrimize toplumsal fayda sağlamak için çalışacağız.” ifadelerine yer verdi. 

i1.jpg

“Bilimsel ve Akademik Yönü Olmazsa Belediyeciliğin Bir Ayağı Eksik Kalmış Olur”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, KTO Karatay Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hem şehrimize hem ilçemize birlikte hizmet verdiğimiz KTO Karatay Üniversite ile imzaladığımız bu protokolün Karatayımıza, Konyamıza ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. İmzalanan protokolün önemine değinen Başkan Kılca, “Belediyecilik mahalli müşterek niteliğindeki vatandaşımızın her türlü ihtiyacının karşılanmasına yönelik faaliyetleri icra etmektir. Bilimsel ve akademik yönü olmazsa belediyeciliğin bir ayağı eksik kalmış olur. Bu sebeple biz, KTO Karatay Üniversitemizden özellikle akademik ve bilimsel alanlarda destek alacağız. Neticede hepimiz kamu adına halkımızın, şehrimizin, vatandaşlarımızın hizmeti için görev yapıyoruz. Bu görevlerde bazen ortak yürüyeceğiz, birlikte hareket edeceğiz. Bunu da bu protokolle imza altına almış olacağız. KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk’e, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade’ye ve tüm KTO Karatay Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

i3.jpg

Tören, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ile Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca tarafından protokolün imzalanması ile sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.