Yaptığı paylaşım Konyalı Elektronik Mühendisinin başını yaktı

Konya’daki bir firmada Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak çalışan 23 yaşındaki M.B.T, burun ameliyatı olan arkadaşının fotoğrafını, “Suriyeliler gasp etti” notuyla paylaşınca Siber Polise yakalandı. Gözaltına alınan gencin ifadesi de dikkat çekici.

Yaptığı paylaşım Konyalı Elektronik Mühendisinin başını yaktı

Konya’daki bir firmada Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak çalışan 23 yaşındaki M.B.T, sosyal medya platformu Twitter’de yer alan hesabından bir paylaşım yaptı.

M.B.T, hastanede tedavi gören bir kişinin fotoğrafının yer aldığı paylaşıma, “Sığınmacı ve kaçaklar, Türk vatandaşlarını gasp ediyor, bıçaklıyor, öldürüyor. Konya’da Mehmet Emre Baroni, 8 Ağustos günü 3 Suriyeli tarafından gasp edilip öldüresiye dövüldü. Ölümden döndü. Bu olayları halktan saklamaya devam edin. Çünkü siz Türk’ün gerçek düşmanısınız!” cümlelerini yazdı.

M.B.T, son dönemde bu tür paylaşımları sıkça yapan, ancak özellikle Konya ile ilgili olanlar yalanlanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı etiketledi.

yaptigi-paylasim-konyali-elektronik-muhendisinin-basini-yakti.jpeg

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin tespiti sonrasında polis ekipleri araştırma yaptı ve fotoğrafta yer alan kişinin ailesine ulaşıldı.

GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI: BURUN AMELİYATI OLMUŞ!

Söz konusu kişinin bıçaklama ya da gasp sonucu değil, burun ameliyatı olmak için hastaneye yatırıldığı ve tedavi gördüğü belirlendi.

GÖZALTINA ALINDI, “KOMİKLİK OLSUN” DİYE YAPTIM DEDİ

Bunun üzerine paylaşımı yapan kişinin kimliği tespit edilerek gözaltına alındı. Paylaşımı kendisinin yaptığını kabul eden Elektrik ve Elektronik Mühendisi M.B.T, ifadesinde, fotoğrafı burun ameliyatı olan arkadaşının kendisine attığını söyledi. M.B.T, “Sosyal medyada gezerken Suriyeliler ile ilgili şu an hatırlamadığım bir kullanıcının paylaşımını gördüm. Ben de komiklik olsun diye arkadaşımın resmini ekleyerek bu şekilde paylaşımda bulundum. Paylaştıktan kısa süre sonra arkadaşlarım beni arayarak paylaşımın yanlış anlaşıldığını söyleyince kaldırdım.” dedi.

yaptigi-paylasim-konyali-elektronik-muhendisinin-basini-yakti-001.jpeg

“GÖNÜLLÜ YARDIM YAPARIM”

M.B.T, ifadesinin devamında, “Benim ülkemizde yaşayan yabancı şahıslara karşı herhangi bir öfkem, kinim yada tepkim yoktur. Aksine ben gönüllü olarak Kızılay, LÖSEV gibi insanlara yardım eden kuruluşlarda gönüllü olarak çalışan birisiyim. Pişman ve üzgünüm.” ifadelerini kullandı.

yaptigi-paylasim-konyali-elektronik-muhendisinin-basini-yakti.jpg

SERBEST BIRAKILDI

M.B.T, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamakla” suçlanan M.B.T, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

yaptigi-paylasim-konyali-elektronik-muhendisinin-basini-yakti-001.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.