Yeni Anket: Konya'nın hangi ilçelerinde MHP’nin adayı desteklenir?

31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri için aday belirleme çalışmaları sürüyor. Konya’da en çok merak edilen, hangi ilçede AK Parti, hangi ilçede MHP adayının destekleneceği. Haber Dairesi merak edilen soruyu seçmene sordu.

Yeni Anket: Konya'nın hangi ilçelerinde MHP’nin adayı desteklenir?

Yerel idarecilerin belirleneceği seçimler, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Siyasi partilerde bugünlerde hummalı bir çalışma var, adaylar belirlenmeye çalışılıyor.

AK Parti’de de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına başlayan üst komisyon, temayül yoklamalarından anketlere kadar tüm analizleri ayrıntılarıyla değerlendiriyor.

KONYA HEYETİYLE İSTİŞARE EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, geçtiğimiz gün Konya heyetiyle bir araya geldi. AK Parti Konya il yönetimi, milletvekilleri ve belediye başkanlarının tamamıyla istişare edildi, tüm AK Parti ailesinin en derinlemesine görüşleri alındı. Bu istişarelerin tamamlanmasından sonra aday belirleme safhasına geçilecek.

2023/12/26/ak-parti-konya-adaylarini-belirliyor.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE AK PARTİ ADAYI DESTEKLENECEK

Bu süreçte Konya’da en çok merak edilen, hangi ilçede AK Parti, hangi ilçede MHP adayının destekleneceği. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre; Cumhur İttifakı yerel seçimde 30 büyükşehirde işbirliği yapacak. Bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayları desteklenecek, Konya’nın da aralarında bulunduğu 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı desteklenecek. Konya’nın hangi ilçesinde hangi partinin adayının destekleneceğine dair henüz bir açıklama yok.

konya-ilceleri-haritasi.jpg

2019 SEÇİMLERİNDE HANGİ İLÇELERDE MHP ADAYLARI DESTEKLENDİ?

AK Parti, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında Konya’nın 5 ilçesinde belediye başkan adayı göstermeyerek MHP'nin adayını desteklemişti. Akören’de İsmail Arslan, Doğanhisar’da İhsan Öztoklu, Emirgazi’de Nurişen Koçak, Halkapınar’da Mehmet Bakkal ve Tuzlukçu’da İsmail Budak Cumhur İttifakı'nın adayı olmuştu. Bu adaylardan İsmail Budak haricindekiler belediye başkanı seçilmişti.

erdogan-bahceli.jpg

KONYA’DA HANGİ İLÇEDE AK PARTİ, HANGİ İLÇEDE MHP ADAYI DESTEKLENECEK?

Bu aşamada Haber Dairesi, Konya için yeni bir anket daha başlattı ve vatandaşın nabzını tutmaya başladı. “Sizce Cumhur İttifakı Konya'nın hangi ilçelerinde MHP’li ismi aday gösterir?” sorusu yöneltilen ankette oy kullanımı başladı.

Ankette; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak ilçeleri arasından tercih yapılabiliyor.

ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum