Yıkılan Konya Büyükşehir binası yerine ne yapılacak? Başkan Altay açıklayacak

Boşaltılan Konya Büyükşehir Belediyesi binasında yıkım çalışmaları sürüyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanırken, yerine ne yapılacağı da Pazartesi günü netlik kazanacak. Açıklamayı Başkan Uğur İbrahim Altay yapacak.

Yıkılan Konya Büyükşehir binası yerine ne yapılacak? Başkan Altay açıklayacak

Yaklaşık 35 yıldır Konya halkına hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi binasında yıkım çalışmaları sürüyor.

Belediye binasının etrafı kapatılarak inşaat alanı haline getirildi ve o alanda yıkım çalışmaları başlandı.

Çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor.

 

 

PAZARTESİ GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yıkım çalışmalarındaki son fotoğrafı paylaştı, “Eski hizmet binamızın dönüşümü başladı.” dedi. Müjdeyi Pazartesi günü açıklayacağını ifade eden Başkan Altay, “Gençler; şehrimizin en güzel en değerli alanı sizlerin hizmetinde olacak.” ifadelerini kullandı.

yikilan-konya-buyuksehir-binasi-yerine-ne-yapilacak-baskan-altay-aciklayacak.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BİNASININ YERİNE NE YAPILACAK?

Cevabı en çok merak edilen soru ise bir süre önce boşaltılan ve yıkımına başlanan Konya Büyükşehir Belediyesi binasının yerine ne yapılacağı. Başkan Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz aylarda düzenlediği bir basın toplantısında, sorular üzerine, Büyükşehir Belediye Binasının bulunduğu alanı sosyal amaçlı kullanmayı arzu ettiklerini açıklamıştı. Altay "Başarabilirsek oraya bir merkez kütüphane yapmak istiyoruz. Proje çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı. 

yikilan-konya-buyuksehir-binasi-yerine-ne-yapilacak-baskan-altay-aciklayacak-001.jpg

YENİ KONYA BELEDİYE BİNASI NEREYE YAPILACAK?

Yeni belediye binasının nereye yapılacağı konusunda da çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Altay, "Ankara Yolunda jandarmanın bulunduğu alanla ilgili düşüncemiz oldu. Ancak Eski Sanayi Sitesi'nin taşınmasıyla acaba buraya mı yapsak diye tartışıyoruz. Çünkü banliyö, metro ve tramvay hatlarının merkezi artık burada oluşuyor. Bir taraftan Sille Yolundaki Hamle Tesislerinin olduğu yeri düşünüyoruz. SGK binasının kiralanmasıyla birlikte Konevi Hastanesinin bulunduğu alanda bir kümelenme oluştu. Bu konuyla ilgili çok hızlı hareket etmiyoruz ama gündemimizde yeni bir hizmet binasının yapımı da var. Henüz kamuoyuna açıklayacak bir konuma gelmedi ama üzerinde çalışıyoruz" diye konuşmuştu.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.