Mistik Müzik Festivali bu yıl dijital platformlarda yapılacak

Hz.Mevlana'ınn 813. doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan “Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali” 22-30 Eylül tarihleri arasında online olarak dijital platformlarda yapılacak.

Hz. Mevlâna’nın doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Mistik Müzik Festivali’nin ilki 2004 yılında yapıldı. Kendi alanında dünyanın en iyi 8 festivali arasında olan Konya Mistik Müzik Festivale 16 yıl boyunca 48 ülkeden 138 grup ve 835 sanatçı katıldı. Yaklaşık 9.500 saatlik performans arşivi oluştu. 

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, "Festival ile Hz. Mevlâna'nın sözle ifadesi mümkün olmayan sınırsız aşkına, vecdine, bütün insanlığı kucaklayan tefekkürüne lâyık bir program hedeflenmektedir." dedi.

17. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nde bu yıl dünyanın farklı coğrafyalarının mistik ve etnik müzikleri ile Türkiye içinden farklı tasavvufi geleneklerin zikir ve ayinlerinin yanı sıra, atölye çalışmaları ile zenginleştirilen geniş bir program hazırlandığını belirten Yarar, ancak Kovid-19 salgını nedeniyle Mistik Müzik Festivali’ni bu yıl dijital ortamdaki platformlarda yapacaklarını açıkladı.

Yarar "İlk günkü heyecan ve aşkla Mevlâna’nın “Hak âşıklarının gıdası musikidir” sözünün gerçekliğini tadacağız. Gönlün sınır tanımadığını, zamanı mekânı aşıp giden kudretine şahit olacağız. 17 yıldır aralıksız yapılan bu festivalde bizi madden ve manen destekleyen Kültür ve Turizm Bakanlarımıza, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza ve emeği geçen bütün yetkililere şükranlarımı sunarım. Şimdiye kadar festivale katılan sanatçılara, izleyenlerimize, dinleyenlerimize, Konya’ya ve Hazret-i Mevlâna’ya sevgi duyan herkese teşekkür ederim. Mevlâna’nın huzurundan aşk ve muhabbetle, 17. Konya Mistik Müzik Festivali’nin tüm insanlık için dostluğa vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

İŞTE FESTİVAL PROGRAMI:

02118463434354534806340.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.