Geçen hafta depremle sallanan Konya’yı rahatlatan açıklama

Konya, geride bıraktığımız hafta 5 büyüklüğünde depremle sallanmış, şehirde büyük korku yaşanmıştı. Peki, Türkiye’de yakın zamanda bir deprem bekleniyor mu? Cevabı, Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik verdi.

Geçtiğimiz gün Konya Selçuklu merkezli 5 büyüklüğündeki deprem şehirde panik ve korkuya yol açmış, aynı gün İzmir ve Erzurum’da da depremler yaşanmıştı.

Son depremlere ilişkin farklı uzman görüşleri ortaya atılıyor. Onlardan biri de bugün Muğla’dan geldi.

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, Kahramanmaraş Depremi'nden sonra gerek Türkiye'nin, gerek dünyada birçok ülkenin kendi önlemlerini almaya başladığını dile getirdi, birçok ülkenin de şu anda bina katlarını indirmeye başladığını söyledi.

Yakın zamanda Konya'da 5, Malatya'da 4 büyüklüğünde depremler olduğunu ifade eden Çelik, "Korkmamamız gerekiyor ama yine önlemimizi almamız lazım, kesinlikle fay hatlarında ev yapmamamız lazım, zemini kötü olan yerlerde yapmamamız lazım, zemini sağlam olan yerlerde ve genellikle dağ tarafında ev yapmamız lazım" dedi.

“YAKIN ZAMANDA DEPREM BEKLEMİYORUM”

Şu an Türkiye'de deprem beklenmediğini dile getiren Çelik, "Kahramanmaraş Depremi'nden sonra yer altı sularına bakarak yaptığım araştırmalarda Kahramanmaraş fayı kırıldıktan sonra, Hatay, Siirt, Diyarbakır ve Şırnak'a kadar gidiyor. Şırnak'tan sonra 3 metre doğuya kayıyor, 7 metre de güneye kayıyor. Şu an enerji birikimi Suriye, Irak ve Hakkari'de birikiyor. Türkiye'nin diğer bölgelerinde deprem beklemiyorum. Özellikle Suriye ve Irak'ta deprem bekliyorum. Fay hattı geçen yerlerde yaşayan vatandaşların da oralardan acilen taşınması gerekiyor." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri