Kötü oyun, iyi sonuç!

M. Doğukan Akbıyık

Nihayet sevindik. Nihayet sahamızda galip geldik. Nihayet taraftar moral buldu.

Konyaspor, sezon başından bu yana kendi sahasında galibiyet elde edememenin baskısıyla çıktığı kritik maçta Eyüpspor’u 2-1 mağlup ederek nihayet üç puanla tanıştı. Maçın ilk yarısı her iki takım için de dengeli ve temposuz geçti. Özellikle Konyaspor teknik direktörü Ali Çamdalı üzerinde galibiyet baskısı hissediliyordu. İkinci yarının başlarında oyun pek değişmese de 65. dakikadan sonra hareketlenme başladı ve bu dakikada Eyüpspor Ahmet Kutucu’nun golüyle 1-0 öne geçti.

Bu gol, Konyaspor üzerinde soğuk duş etkisi oluştursa da takım kısa sürede toparlandı. Yusuf Erdoğan’ın golüyle beraberliği yakalayan Konyaspor, maça yeniden tutundu. Bu gol, hem takıma hem de eleştirilen Yusuf Erdoğan’a moral oldu. Yusuf Erdoğan geçen haftaki maç sonunda ‘ben Trabzonsporluyum’ ifadesi ile eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bu gol Yusuf Erdoğan’ın taraftarla barışmasını sağlama yönünde Yusuf adına önemli bir adım oldu. Yusuf bu dakikadan sonra da gol pozisyonlarına girdi ancak başarılı olamadı.

Maçın son dakikalarına girilirken Konyaspor ataklarını sıklaştırdı. Konyaspor golü herkesin tam da ‘maç bitti’ dediği dakikada geldi. 90+7. dakikada Aleksic durumu 2-1’e getiren golü attı ve maç bu skorla bitti.

Aleksic bir para tez açmada fayda var. Akeksic kumaşı iyi bir futbolcu. Şahsen ciddi beklentimin olduğu bir futbolcu. Fakat heniz kendisinden istenen performansı göstermiş değil. Bu gol Yusuf ile birlikte onun da beklenen kıvama gelmesine vesile olsun inşaallah, Bu sonuçla Konyaspor, kendi sahasında ilk galibiyetini alarak puanını 11’e yükseltti ve üst sıralara tırmanma yönünde istidat gösterdi.

Konyaspor henüz istenen oyunu oynamaktan uzak. Aslında bu maçı oyun yönünde değerlendirdiğimizde iyi şeyler söylememiz mümkün değil. Ancak şimdilik oyunu bir tarafa bırakıp sonuca odaklanalım. Sevincimiz sadece bir gün olsun. Yarından itibaren dahi iyi bir oyunu nasıl oynayabilirizin hesaplarını yapalım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.