Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa şampiyonu unvanını korumak istiyor

Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Polonya'da 12-19 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda birinci gelerek 2022 yılına moralli girmek istediklerini söyledi.

Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa şampiyonu unvanını korumak istiyor

Ampute Milli Futbol Takımı, Polonya'da düzenlenecek şampiyona öncesi hazırlıklarına Ankara'da devam ediyor. Teknik direktör Osman Çakmak, yaptığı açıklamada, kamplarının 7 Mayıs Cuma günü sona ereceğini belirterek, "Ardından hazırlık karşılaşmaları için Polonya'nın Krakow kentine gideceğiz. 8-9 Mayıs tarihlerinde Polonya Milli Takımı ile 2 özel maç yapacağız. Moralimiz yerinde, takımıma güveniyorum. Başarılı bir yıl geçireceğimize inanıyorum." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle futbola uzun bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını anımsatan Çakmak, "2021 yılına ertelenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası hazırlıklarımız devam ediyor. Daha önce Avrupa Şampiyonu olmuş bir takımız. Biz bunu yine tekrarlamak istiyoruz. Başarının tesadüf olmadığını ispatlamak istiyoruz. Şampiyonada daha önce 12 ülke takımı vardı bu rakam şu an 16. İşimiz zor ama başaracağımıza inanıyorum. Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda birinci gelerek 2022 yılına moralli girmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 ‘DÜNYA ŞAMPİYONU OLURSAK AMPUTE FUTBOL TÜRKİYE’DEN SORULACAK’

Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, 2022 Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın 50 ülkenin katılımıyla Türkiye'de yapılacağını söyledi. Organizasyonun Türkiye'de yapılacak olmasında ötürü devlet büyüklerine teşekkür eden Çakmak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu destekleriyle her zaman yanımızdalar. Gazi olmamız sebebiyle özellikle bizleri yalnız bırakmıyorlar. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı'mız Arif Ümit Uztürk, yakın zamanda Dünya Ampute Futbol Federasyonunu (WAFF) başkanı seçildi. Bu bize büyük bir avantaj. Sağolsun, desteğini her zaman hissettiriyor. 2022 yılında yapılacak şampiyonada dünya kupasını alacağımıza inanıyorum. Dünya şampiyonu olabilirsek ampute futbol artık Türkiye'den sorulacaktır. Ampute futbol sözle bizde sorulduğu gibi kupada da, masada da bizden sorulmuş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.