Ampute Futbol Millî Takımımızın yeni rakibi Meksika oldu

Ampute Futbol Dünya Kupası'nda üçüncü ve son maçında Haiti ile 1-1 berabere kalan Milli Takımımız, bu sonuçla A Grubu'nu aynı puana sahip lider Haiti'nin arkasında averajla ikinci sırada bitirerek Meksika ile eşleşti.

Ampute Futbol Millî Takımımızın yeni rakibi Meksika oldu

Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Haiti ile 1-1 berabere kaldı.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri 4 No'lu sahada oynanan maçta Millilerimizin golünü 23. dakikada Kemal Güleş kaydetti. Haiti'nin golü ise 15. dakikada Richard Redondo'dan geldi.

Son 16 turuna yükselmeyi bir önceki maçta garantileyen Ay-yıldızlılar, bu sonuçla A Grubu'nu aynı puana sahip lider Haiti'nin arkasında averajla ikinci sırada tamamlayarak Meksika ile eşleşti.

Millilerimiz, Dünya Kupası'nın açılış maçında Fransa'ya 3-0, ikinci maçında ise Liberya'yı 5-0 yenmişti. Riva'da A Grubu'nda oynanan diğer maçta Liberya, Fransa'ya 4-0 üstünlük sağladı.

Şampiyonluk hedeflediği Dünya Kupası'nda oynadığı 3 grup müsabakasında 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan Ampute Futbol Milli Takımımız, son 16 turunda B Grubu'nu 4 puanla ikinci sırada bitiren Meksika ile 5 Ekim Çarşamba günü saat 12.00'de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde karşı karşıya gelecek.

TFF'nin desteklediği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Dünya Ampute Futbol Federasyonu iş birliğinde yapılan Ampute Futbol Dünya Kupası'nda 24 ülke mücadele ediyor. Finallerde toplam 80 maç oynanacak. 9 Ekim 2022 Pazar günü oynanacak final maçıyla 2022 Dünya Kupası'nı kazanan ülke belli olacak.

Haber Dairesi (Konya Haber)

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.