Ataman dönemi resmen başladı

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda Ergin Ataman dönemi resmen başladı. Milli Takım'a geri dönen deneyimli başantrenör, "Tüm Türkiye'nin gurur duyacağı bir takım yaratacağız" dedi.

Ataman dönemi resmen başladı

Düzenlenen imza töreninden konuşan tecrübeli başantrenör şunları söyledi;

"Büyük heyecan duyuyorum. Hidayet Türkoğlu görüştü ilk aday olarak beni düşündüklerini belirtti. Şartlarımı sordu. Tek bir şey söyledim, milli takımda çalışmanın hiçbir şartı olamaz. Sürece dahil olan her konuda destek olan Spor Bakanımız Sayın Kasapoğlu'na, süreci yakından takip eden, basketbolu çok seven, her türlü desteği veren ve milli takımımızın halkın gururu olmasını isteyen Sayın Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ediyorum.

İzleyenlerin 'Bu takım benim takımım diyeceği bir takım yaratmak istiyoruz. NBA'de, Euroleague'de çok önemli oyuncularımız var. Dünyada ülkemizi temsil etmek çok önemli evet ama Ay-Yıldız bayrağı teslim etmek de bizim için çok büyük bir sorumluluk. Ben iddialı bir insanım. Avrupa'da madalya almak için tüm oyuncularımızı milli takıma bekliyorum. Herkese şunu söylüyorum. Biz Avrupa, Dünya şampiyonalarında, Olimpiyatlar'da madalya almak için buradayız.

Hedefimiz eylül ayındaki Avrupa Basketbol Şampiyonası. Mütevazı oldum, madalya dedim ama şampiyon olmak istiyoruz. Bu takım bu oyunculardan oluşuyorsa ve başında Ergin Ataman varsa hedef Avrupa şampiyonluğudur. Bu kadro buna layık. Hedef büyük ama kadro da büyük.

Birinci yardımcı antrenörüm Hakan Demir, ikinci yardımcı antrenörüm Ender Arslan olacak. Üç asistan koç olacak. Mehmet Okur görevine devam edecek. Genel menajer Murat Can Güler." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.