Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’na galibiyetle veda etti

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’ndaki son maçında ev sahibi ülkelerden ABD’yi 3-2 mağlup etti. İlk iki karşılaşmada aldığı sonuçlarla gruptan çıkma şansını yitiren ay-yıldızlılar, turnuvayı galibiyetle tamamladı.

Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’na galibiyetle veda etti

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD ile karşı karşıya geldi. Kaliforniya'nın Inglewood kentindeki Los Angeles Stadyumu'nda oynanan mücadelede milliler, güçlü rakibini 3-2 yenerek turnuvaya moralli bir şekilde veda etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ABD, 3. dakikada Auston Trusty’nin golüyle öne geçti. Ay-yıldızlı ekip bu gole 10. dakikada Arda Güler ile yanıt verdi. Mücadelenin 31. dakikasında sahneye çıkan Orkun Kökçü, Türkiye’yi 2-1 öne geçiren gole imza attı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

bizim-cocuklar-dunya-kupasina-galibiyetle-veda-etti

İkinci yarıda ABD, 49. dakikada Sebastian Berhalter’in golüyle eşitliği sağladı. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelede uzatma dakikalarında Kaan Ayhan sahneye çıktı. Tecrübeli futbolcu 90+8. dakikada attığı golle Türkiye’ye galibiyeti getirdi.

bizim-cocuklar-dunya-kupasina-galibiyetle-veda-etti

Grubun diğer maçında Paraguay ile Avustralya golsüz berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Avustralya ve ABD son 32 turuna yükselen takımlar olurken, Türkiye Dünya Kupası macerasını galibiyetle noktaladı.

bizim-cocuklar-dunya-kupasina-galibiyetle-veda-etti

 Yazar / Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.