Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TFF seçimi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan genel kurulda TFF Başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nu kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TFF seçimi açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığı'na seçildi.

Ankara JW Marriott Hotel'de düzenlenen toplantı 261 delegenin imzasıyla açıldı. Toplam 146 oyla divan başkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Mehmet Baykan, başkan vekilliğine ise Trendyol 1. Lig ekibi Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz seçildi. Toplantıya TFF Başkan Adayları İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve Mehmet Büyükekşi, UEFA Başkan Vekili Armand Duka, FIFA Avrupa Üye Federasyonları Direktörü Elkhan Mammadov, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Eski Başkanları, Milletvekilleri, kulüp başkanları ve yöneticileri ile delegeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. TFF Eski Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açılış konuşmasının ardından TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, toplantıya katılan delegeler tarafından 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 dönemindeki hesap ve faaliyetlerinden dolayı ibra edildi.

İbra oylamasının ardından TFF Başkan Adayları İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve Mehmet Büyükekşi birer konuşma yaparak, seçilmeleri halinde görev yapacakları dönem süresince gerçekleştirmeyi vadettikleri projelerini delegelere anlattı.

Başkan adaylarının konuşmalarının ardından oylama başladı. Toplam 281 delegenin 7 sandıkta oy kullandığı ve 18 oyun geçersiz sayıldığı seçimin sonunda İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi'nin topladığı 129 oya karşı 134 oyla Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi.

ibrahim-haciosmanoglu-tffnin-yeni-baskani-oldu.jpeg

TFF Yönetim Kurulu Asil Üye Listesi

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan

TFF Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi

Murat Şahin, Hüseyin Yangın, Seymen Gençtürk, Adem Doğru, Gürkan Uğur, Fazlı Çilingir, Tahir Ediz Kıray , İbrahim Özbay, Metin Akyüz, Kazım Şengöçgel, Muhammet Akçay, Esma Esin, Bilal Tuğrul, Burak Akkan

TFF Denetleme Kurulu Asil Üye Listesi

Abdi Serdar Üstünsalih, Selami Tatkaya, Gökhan Zurnacıoğlu, Ekrem Sarısoy, Nevzat Demiröz

TFF Denetleme Kurulu Yedek Üye Listesi

Ömer Faruk Kara, Vefa Yunus Taylan, Cihan Eroğlu, Furkan Altaş, Mehmet Karaca

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nu kutladı.

Erdoğan, “Bugün yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda TFF Başkanı olarak seçilen Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nu tebrik ediyor, kendisine ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Türk futbolu ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.