TFF seçiminde divan başkanlığını Konyalı isim yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu’nun seçimli olağan genel kurul toplantısı başladı. Divan Başkanlığına AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan seçildi.

TFF seçiminde divan başkanlığını Konyalı isim yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı bugün belli olacak. Ankara’da bir otelde yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısı başladı. Genel kurul toplantısı, 261 delegenin imzasıyla açıldı.

Başkan adayları Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu salondaki yerlerini aldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da kongrede yer aldı.

Genel kurulu yönetmesi için divan başkanlığına delegeler, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ile Adana Demirspor Kulübü Murat Sancak aday gösterdi.

tff-seciminde-divan-baskanligini-konyali-isim-yapacak-001.jpg

Divan başkanlığına yapılan açık oylama sonucunda 146 oy alan Mehmet Baykan seçildi. Murat Sancak ise 84 oy aldı. İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı delegeler, verilen oyların sayılmasını istedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.

tff-seciminde-divan-baskanligini-konyali-isim-yapacak.jpg

Genel kurulda, başkanlık seçiminden önce TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulunun 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemindeki hesap ve faaliyetlerinden dolayı ibrası görüşülecek. İki başkan adayı Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşmalarının ardından da başkanlık seçimi için kongre delegeleri oy kullanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.