EURO 2024 başladı, Almanya farklı kazandı

Almanya, ev sahibi olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) açılış maçında İskoçya'yı 5-1 yendi.

EURO 2024 başladı, Almanya farklı kazandı

Münih Futbol Arena'da yapılan açılış karşılaşmasında Almanya, İskoçya'yı konuk etti.

Panzerler ev sahibi olduğu EURO 2024’e görkemli bir başlangıç yaptı. İskoçya’yı 5-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Daha önce katıldığı üç Avrupa Şampiyonası'nda da gruptan çıkamayan İskoçya ise açılış maçından istediğini alamadı.

AÇILIŞ GOLÜ WİRTZ'TEN

EURO 2024'ün açılış golünü Almanya'dan Florian Wirtz kaydetti. İskoçya ile yapılan açılış maçının 10. dakikasında ağları havalandıran Bayer Leverkusen'in 21 yaşındaki genç yeteneği, turnuvadaki gol perdesini açan oyuncu oldu.

YENİ UYGULAMA

EURO 2024’te hayata geçirilen yeni uygulamayla VAR kararının gerekçesi stat ekranından İngilizce ve Almanca olarak paylaşılarak taraftar bilgilendirildi.

euro-2024-basladi-almanya-farkli-kazandi.jpg

EN FARKLI AÇILIŞ MAÇI

Almanya, bu yıl 17'ncisi düzenlenen turnuvanın tarihindeki açılış maçlarındaki en farklı galibiyete imza attı. EURO 2024'ün açılış karşılaşmasında İskoçya'yı 5-1 geçen Almanya, şampiyona tarihindeki en farklı galibiyeti elde etti.

Geride kalan 16 Avrupa Şampiyonası'nda en farklı skor, EURO 2020'de İtalya'nın Türkiye'yi 3-0 yenmesiyle oluşmuştu. Şampiyona tarihinde gol sesi çıkmayan tek açılış maçı ise EURO 1968'deki İtalya-Sovyetler Birliği mücadelesi oldu.

euro-2024-basladi-almanya-farkli-kazandi-001.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.