Gençoğlu: Hedefimiz Süper Lig

Konyaspor Basketbol Antrenörü Engin Gençoğlu, takım olarak iyi bir konumda olduklarını ve bu sezon süper lige çıkacaklarını söyledi.

Gençoğlu: Hedefimiz Süper Lig

Konyaspor Basketbol Antrenörü Engin Gençoğlu, takım olarak iyi bir konumda olduklarını ve bu sezon süper lige çıkacaklarını söyledi.

Basketfaul’un sorularını yanıtlayan Gençoğlu, takımın son durumunu değerlendirdi. Konya’ya geldiği zaman heyecanlandığını kaydeden Engin Gençoğlu” Açıkçası Konya’dan teklif geldiğinde heyecanlanmıştım. Çünkü Türk basketbolunun her döneminde BSL'de veya TBL'de var olan, basketbol kültürü ve seyircisiyle liglere renk katan bir şehir olmuştur.

konyaspor-004.jpg

Normal sezonun bitimine 12 hafta kala geldim. Transfer olmadan önce kadroya incelediğimde tecrübeli isimlerin olduğunu görmüştüm. Ama geldiğim zamanki kadronun mental ve fiziksel yapısı açıkçası pek iyi durunda değildi. İlk 4-5 hafta boyunca takımı bu alanlarda yukarı çekmek için çalıştık. 12 hafta sonunda da baktığımda bunu başardığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Herkesin Play off'dan BSL'e çıkacak takımınların arasından favori olarak bizi göstermesi, bizleri hem mutlu ediyor hem de hedefe inanmışlığımız arttırıyor. Sahadaki oyunumuz, enerjimiz herkesi heyecanlandırıyor. İyi ki de Konyaspor’a gelmişim diyorum.

İlk geldiğimde takım kurgusuna baktığımda bazı eksiklikler olduğunu gördüm. Can Altıntığ da benim geldiğim ilk hafta sakatlanınca oyun kurgusunu değiştirmem gerekti. Yapı olarak da kondisyonumuz artıkça hızlı hücuma daha uyum sağlayacağımızı gördüm. Bütün kısalarımız hatta 4 numalarımızın da hepsi şutör. Dolayısıyla dış şutu çok yüksek yüzdeyle sokan bir takımız. Savunmadan vazgeçtik diyemem ama tempolu oynadığımız için ve takımımızın yaş ortalaması bir tık büyük olduğu için biraz savunma ikinci planda kalıp hücum birinci plan gibi oluyor. Ancak şimdi play offlarda bunu dengelememiz gerektiğini konuşuyoruz ve çalışıyoruz.

2-002.jpg

İstediklerimin şu an %75’ini uygulayabildim, bundan dolayı da mutluyum. Ama işin zor kısmı olan savunmayı bir tık ikinci plana kalmış gibi gözüküyor. Savunma kısmındaki eksikliklerimizi de tamamladığımızda o zaman %100’ünü uygulayabildim diyebileceğim.

Üçüncü yabancı transfer sürecinde 6-7 tane oyuncuyla ciddi temasımız oldu, hepsi de iyi ve çok kaliteli isimlerdi. Yönetimimiz bu süreçte hiçbir zaman maddi bir zorluk çıkarmadı, kendilerine bu sebeple bir kez daha çok teşekkür ederim. Bu bahsettiğim 6-7 oyuncunun kimisi gelecek sezon için bulunduğu takımdan teklif aldı, kimisi ailevi sebeplerden dolayı kabul etmedi, kimisi de çok ciddi paralar teklif etmemize rağmen bir alt lige gelmek istemediğini belirtti. Açıkcası benim takıma dahil edeceğim yabancı oyuncunun elimdeki yabancı oyuncudan hatta Türk oyunculardan çok çok iyi olması, fark yaratması lazımdı. Son haftalardaki Derek’in performansını görüyorsunuz, onun mevkiine bir yabancı dahil etsem, performansını zedelemiş olacaktım. Biz takımın kimyasını bozmak istemedik ve onlara güvendiğim için de transfer sürecinden kendi isteğimle vazgeçtim.Takımımın performansı böyleyken ben de kulübüme gereksiz bir masrafa sokmak istemedim. Ben bu kadroyla ve bu oyunumuzla Play off şampiyonluğu olacağımıza gönülden inanıyorum.

3-002.jpg

Can Altıntığ sakatlık sonrasında takıma tekrar katıldı ve antrenmanlara başladı. Zaten çok çalışkan ve azimli bir oyuncu. Ben kendisinin playoff ilk maçını kaçırsa da ikinci maçımızda oynayabileceğini düşünüyorum. Ama onun şu an benchte bile olması takım için gerçekten ekstra güç, kuvvet oluyor.

Ben geldiğim ilk gün takıma “ben takımı BSL’ye çıkarmaya geldim, bunun birinci sebebi de sizsiniz. Sizler varsınız diye buraya geldim ve bizim 12 tane final maçımız var. Bu süreçte kavga da edeceğiz, sevinip üzüleceğiz de. Ama bu 12 hafta sonunda ligi olabilecek iyi bir yerde bitirmeye gayret göstereceğiz.” demiştim. Yani savaşmadan, ekstra çalışmadan veya acı çekmeden başarının gelmeyeceğini ve herkesin kafasındaki önceki sistemi tamamen silmesi gerektiğini, yeni bir şeye başladığımızı 2-3 hafta boyunca zorlanacağımızı ama sonrasında daha mutlu olacağımızı söyledim. Bu süreçte çok fazla mental ve bireysel toplantılar yaptım. Buradaki en önemli şey oyuncuyu inandırmak. Şanslıyım bana inandılar, inandırabilmişim kendimi. Güzel bir birliktelik yakaladık ve şimdi hepsine baktığımızda kendi performanslarının üzerine çıktıklarını söyleyebilirim.

4.jpg

Uzun yıllar antrenörlük kariyerimde hep turnuvaların, play offların ilk serilerinden çekinmişimdir. Dolayısıyla rakibi küçümsemeden , favori gösterilsen bile ciddiyeti, disiplini elden bırakmamak gerekiyor. Play off bambaşka bir düzen. Çünkü normal sezonda bir telafi şansın varken play off’larda bu şansın yok. Bu sebeple benim için çeyrek final maçları final maçı niteliğinde. Orayı geçebilirsek yarı final maçlarına da aynı final maçları niteliğinde bakmaya devam edeceğiz. Biz adım adım düşüneceğiz, öyle konsantre olacağız. Çünkü çeyrek finalde finali düşürsen kaybedersin. Rakip kim olursa olsun sahaya olabilecek en hazır halimizle çıkıp kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Taraftarımız bizi hiç yalnız bırakmadı ve hep destek oldu. Onlardan böyle destek görmek bizleri çok mutlu ediyor. İnanıyorum ki hedefimize daha yaklaştığımız play off maçlarında salonu tamamen dolduracaklar. Böyle bir taraftarımız olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz.

konyaspor-008.jpg

Ben Konyaspor’un play off şampiyonu olacağına %100 inanıyorum. Organizasyonumuzla, taraftarımızla, şehrimizle, yönetimimizle bu şampiyonluğu çok hak eden bir takımız. Bu sebeple sahada her maç elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hırslı, akıllı ve tecrübeli bir kadroya sahibim. Onlara da çok güvendiğim için de şampiyonluğa dair inancım bu kadar yüksek.” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.