Görme engelli sporcu Türkiye şampiyonu oldu

Konya'da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 2 altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ali Aslan’ın şimdiki hedefi Milli Takıma seçilmek.

Görme engelli sporcu Türkiye şampiyonu oldu

Geçirdiği kaza sonucu görme engelli oldu. Yılmadı spora başladı, 2 yıl sonra atletizmde 2 altın madalya kazandı.

Şanlıurfa’da, Işığım Ol Görme Engelliler Spor Kulübü'nde eğitim gören 15 yaşındaki Ali Aslan, yaklaşık 2 yıl önce atletizmle tanıştı.

Sıkı antrenman yaparak yaklaşık 2 yıl içinde büyük aşama kaydeden Aslan, 30 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Konya'da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 17 yaş altı 100 ve 400 metre yarışlarında iki altın madalya kazandı.

gorme-engelli-sporcu-turkiye-sampiyonu-oldu.jpg

Şanlıurfalı sporcu bağlı olduğu kulüpte kendisi gibi görme engelli arkadaşlarıyla milli formayı giyme hayaliyle çalışmalarına devam ediyor.

Görme engelli bireylerin kendilerini geliştirerek spora yönelmeleri gerektiğini vurgulayan Ali Aslan, "Konya'da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'na katıldım. 100 metre ve 400 metre yaşlarında birinci oldum. Şanlıurfa'ya 2 tane madalya getirdim. Bana destek veren herkese çok teşekkür ederim. Benim gibi arkadaşlarıma buradan çağrıda bulunmak istiyorum, evde oturmayın, bir kulübe ya da bir spor branşında kendinizi geliştirin. İsteyince siz de başarılı olabilirsiniz" dedi.

gorme-engelli-sporcu-turkiye-sampiyonu-oldu-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.