İlhan Palut kariyerinin zirvesinde

Konyaspor, geçen yıl 10 Şubat’ta anlaşmaya vardığı İlhan Palut yönetiminde zor günleri geride bırakırken Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etti. Genç teknik adam ise teknik adamlık kariyerinde ise zirve yaptı.

İlhan Palut kariyerinin zirvesinde

2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunu 68 puanla 3.sırada tamamlayan ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılmayı elde eden Konyaspor'da İlhan Palut'un karnesi dikkat çekti.  

Konyaspor'da geçtiğimiz yıl İsmail Kartal'ın ardından Şubat ayında göreve gelen İlhan Palut, takımı 24.hafta sonunda 24 puanla 15.sırada devraldı. Yeşil-beyazlılar, sezonu 50 puanla 11. sırada tamamladı. 2021-2022 sezonuna da iyi başlayan genç teknik adam, 38 hafta sonunda ligi 68 puanla 3.sırada tamamlayarak Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etti ve adını tarihe yazdırdı.

konyaspor.jpg

10 Şubat 2021’de Konyaspor’un başına geçen İlhan Palut, 468 günlük süreçte takımının başında çıktığı 59 karşılaşmada 28 galibiyet, 15 beraberlik ve 16 yenilgi alırken 99 puan toplama başarısı yakaladı. Genç teknik adam bu süreçte 48 puan kaybetti.

Konyaspor’da istikrarlı bir grafik çizen teknik direktör İlhan Palut, gerek oynattığı Futbol gerek saha dışındaki imajıyla futbol kamuoyunun takdirini kazanırken, bu sezon 1.78 maç başı puan ortalamasını yakalayarak en iyi teknik adamlar arasında yer aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.