İlhan Palut'tan TFF’ye ayar verecek sözler: Çok korkunç iltimaslar var!

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Türk futbolunun lisanssız teknik direktör sorununa dikkat çekerken, çok korkunç iltimasların olduğunu vurguladı. Palut, “Kimse üst düzey futbol oynadı diye önden bu yarışa girmesin” dedi.

İlhan Palut'tan TFF’ye ayar verecek sözler: Çok korkunç iltimaslar var!

Pro lisans konusunun kendisi üzerinde de baskı oluşturduğunu belirten Palut, “Çok şükür çağırdılar, başarıyla tamamladık kursumuzu. Tabi ki önemli. Tamam takımınıza antrenman yaptırabiliyorsunuz, takımınızın taktiğini belirleyebiliyorsunuz, kenardan uyarılar yapabiliyorsunuz ama maç önü, maç sonrası takımınızı temsil edemiyorsunuz teknik direktör olarak. Bu bir eksiklik midir? Evet, bence eksikliktir” dedi.

Tivibu Spor’a konuyu değerlendiren Palut, pro lisansla çalıştığı için daha rahat olduğunu ifade ederek, “Bekleyen antrenörlerimiz var. Onlar da inşallah kısa zamanda alırlar. TFF antrenörlük işleri işte Oğuz hocamızın başında olduğu işte bu kurslarla alakalı. Pro lisans kursuna antrenör alım kriterlerini güncelleme çalışmaları yapabiliyor.

“ANTRENÖRLÜĞE DE 5-0 ÖNDEN BAŞLAMALARINA HİÇBİR ŞEKİLDE GEREK YOK”

Çok korkunç bir şekilde milli takımda bir iki maç oynayan oyunculara bile ya da Süper Lig’de üst düzey oynayan oyunculara çok korkunç iltimaslar var pro lisans kursuna alırken. Tamam, onlar mükemmel futbolculardı, çok iyi kariyerlerdi, Türk futbolunun çok önemli değerleriydi ama bunun itibarını da yaşadılar, bunun ekonomik olarak kazancını da yaşadılar. Antrenörlüğe de 5-0 önden başlamalarına hiçbir şekilde gerek yok” diye konuştu.

“BU SİSTEMİN KESİNLİKLE DEĞİŞMESİ LAZIM, BU DEĞİŞİYOR”

Bir teknik adamın bir maç milli olmasını kendisinin 4 sene antrenörlük yaparak tolere edemeyeceğinin altını çizen İlhan Palut, “Bu sistemin kesinlikle değişmesi lazım ve Oğuz hocam, Hamit Altıntop hocam önderliğinde bu değişiyor. Evet, herkese eşit şans verilsin, kimse üst düzey futbol oynadı diye önden bu yarışa girmesin ve bu şekilde faal olarak çalışan antrenörlerimiz kulüplerini röportajlarla da temsil etmeye çalışsın.

ilhan-palut-cok-korkunc-iltimaslar-var-tffye-ayar-verecek-sozler.jpg

"İLHAN PALUTLARA DA BU YOLDA BİR ŞANS TANIMAK LAZIM"

Bu yanlış anlaşılmasın; İşte Emre Belözoğlu çok büyük bir kariyer, çok iyi bir teknik adam. Şimdi ne diyeceğim; Aykut hoca çok iyi bir kariyerdi çok iyi bir teknik adammış, yani Şenol hocam öyle. Yani İlhan Palutlara da bu yolda bir şans tanımak lazım” şeklinde konuştu.

“ANTRENÖRLÜK KABİLİYETİ BENCE BİR ADIM DAHA ÖNEMLİ”

Avrupa ülkelerinde işlerin böyle yürümediğini de vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Antrenörlük kabiliyeti olan kişilere öncelik tanınıyor. Ülkemizde de bunun değişeceğini düşünüyorum ama ben pro lisansın çok önemli olduğunu düşünüyorum, sadece bir lisans kağıdı olarak düşünmüyorum.

Gerçekten çok değerli eğitimler aldım. İngiltere’den hocalar geldi, çok değerli analistler geldi. Gerçekten o kurs sonrası futbola bakış açımız değişti mi, bir nebze değişti. Kursta önemli ama antrenörlük kabiliyeti bence bir adım daha önemli” ifadelerine yer verdi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.