İşte Konyaspor’un karnesi!

Süper Lig’de bu sezon fırtına gibi esen ve Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde eden Konyaspor, ligi 68 puanla 3. basamakta tamamlayarak bir çok takımı geride bıraktı.

İşte Konyaspor’un karnesi!

Süper Lig’de bu sezon fırtına gibi esen ve Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde eden Konyaspor,2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nu 68 puanla 3. basamakta tamamladı.

Teknik direktör İlhan Palut yönetimindeki yeşil-beyazlılar, 38 maçta; 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde etti. Bu maçlarda 66 gol atan Konyaspor, kendi kalesinde 45gol gördü.

konyaspor.jpg

Topladığı 68 puanın 43’ünü iç sahada hanesine yazdıran Konyaspor, deplasman maçlarında 25 puan topladı. İç sahada çıktığı 19 maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Konyaspor, dış sahada çıktığı 19 karşılaşmada ise 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgiyle sezonu tamamladı.

Kendi evinde 36 gol atıp 15 gol yiyen yeşil-beyazlı takım, deplasman müsabakalarında 30 gol sevinci yaşarken kendi kalesinde ise yine 30 gol gördü.

Sezon başında hedefini Süper Lig’de kalıcı olmak olarak belirleyen Yeşil Beyazlılar, lig sonunda büyük bir başarı elde ederek bu hedefini UEFA Konferans Ligi’ne taşıdı.

HABER DAİRESİ- KAZIM ÖZÇELİK

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.