İstifaya hazırlanan Fatih Özgökçen’in Konyaspor performansı

Galibiyete hasret bir sezon geçiren Konyaspor’da istifası istenirken taraftarları karşısına alıp devam kararı veren Fatih Özgökçen, Karagümrük maçı sonrası olağanüstü kongre kararı aldı. Peki, Özgökçen başkanlığında Konyaspor’da neler yaşandı? İşte cevap…

İstifaya hazırlanan Fatih Özgökçen’in Konyaspor performansı

Lige istediği gibi başlayamayan Konyaspor'da teknik direktörlük değişikliği de çare olmadı. Adana Demirspor maçına yeni hocasıyla umutlu başlayan yeşil-beyazlı ekip Süper Lig’de galibiyet hasreti çekmeye devam ediyor.

Trendyol Süper Lig’de 11 haftada 2 galibiyet 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 15. sırada yer alabilen Konyaspor’da uzun süredir taraftardan ‘Yönetim İstifa’ sesleri geliyor.

‘2 ayda bir kongre mi olur az sabır’ diyerek istifa etmeyeceğini açıklayan Fatih Özgökçen ve yönetimi kötü sonuçlara çareyi teknik direktör değiştirmekte bulmuştu.

Alınan sonuçlar neticesinde Hakan Keleş yönetiminde de başarı bulamayan Konyaspor yönetimi olağan üstü genel kurul kararı aldı.

2023/11/05/konyasporda-olaganustu-genel-kurul-karari.jpg

ÖZGÖKÇEN’İN BAŞKANLIK SÜRECİ

5 Haziran 2021 tarihindeki olağanüstü genel kurulda salondaki tüm delegelerin oylarını alarak Konyaspor’un başkanlığına seçilen Avukat Fatih Özgökçen istifa etmeye hazırlanıyor.

Konyaspor'un başında 2 sene geçiren Özgökçen bu süreçte 3 deneyimli teknik adamla çalıştı.

Göreve geldiğinde takımın başında bulunan İlhan Palut ile yola devam eden yönetim, akabinde takımın başına Sırp Teknik Adam Aleksandar Stanojevic’i getirdi. Alınan kötü sonuçların üstüne Sırp teknik adam sadece 278 gün teknik direktörlük yaparak 26 maçta 1.04 maç başına puan ortalaması toplayarak istenileni veremedi.

2023/10/24/konyasporun-teknik-direktoruyle-yollari-ayirdigi-haftada-puan-durumu-001.jpg

Son olarak yakın zamanda takımı Hakan Keleş ve yönetimine emanet eden Özgökçen ve ekibi alınan kötü sonuçlara yine mani olamadı.

Fatih Karagümrük maçının son dakikalarında gelen golle 1 puanı zor kurtaran Konyaspor’da maçın bitişinin hemen ardından Fatih Özgökçen ve yönetimi olağan üstü genel kurulu kararı alarak istifa sinyalleri verdi.

2023/10/31/konyasporda-kotu-gidis-istatistiklere-de-yansidi.jpg

3 SEZONDA SAYISIZ TRANSFER

Konyaspor’da başkan olduktan sonra yapılan transferlerle de eleştirilerin odağında kalan Fatih Özgökçen, 3 sezonda 45 oyuncu transfer etmesine rağmen başarıyı yakalayamadı.

TARAFTARLA KRİZ SÜRECİ

“Pendik gol attığı zaman bazı taraftar gruplarının sevindiğini gördük. Böyle maça geleceklerse gelmesinler, bu hainliğin bir göstergesidir” diye açıklamalarda bulunan Fatih Özgökçen’e taraftarlardan yoğun eleştiri gelmişti.

2021/08/07/baskan-ozgokcen.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.