Konya’da skorun önüne geçen gece! Binler Filistin için tek yürek oldu
Konya’da Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki dostluk maçı 2-2 sona erdi. Filistin’e destek mesajlarının damga vurduğu gecede son düdük 89’uncu dakikada çaldı, skorborda “Filistin özgür olana dek maç ertelenmiştir” mesajı yansıtıldı.
İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2026 Uluslararası Programı kapsamında düzenlenen “Filistin Günü”, Konya’da tarihi görüntülere sahne oldu. Konyaspor ile Filistin Milli Takımı, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda dostluk maçında karşı karşıya geldi.
“Evimiz evinizdir” mottosuyla tribünleri dolduran binlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistin halkına destek verdi.
TRİBÜNLERDEN FİLİSTİN’E DESTEK
Maç öncesinde tribünlerde Filistin’e ilişkin dev koreografiler açıldı. İkinci İntifada sırasında öldürülen 12 yaşındaki Muhammed ed-Durra, Hanzala ve Gazze’de hayatını kaybeden torunu Rim’i kucağında tutarken söylediği “Ruhumun ruhu” sözleriyle tanınan Halid Nebhan koreografide yer aldı.
Tribünlerde ayrıca İsrail saldırılarında hayatını kaybeden sporcular ve gazetecilerin yer aldığı dev pankartlar açıldı.
SAHANIN ORTASINDA BEYAZ GÜVERCİN
Sahanın zeminine barış ve özgürlüğü temsil eden beyaz güvercin, zeytin dalı, Filistin bayrağı ve Kudüs betimlemelerinin bulunduğu dev pankart serildi. Saha kenarından da çok sayıda beyaz güvercin salındı.
Futbolcular seremoniye Gazzeli çocuklarla çıkarken, Konyaspor ve Filistin Milli Takımı oyuncuları tribünleri birlikte selamladı.

ÇOCUKLAR İÇİN SAHAYA OYUNCAK ATTILAR
Karşılaşmanın dikkat çeken anlarından biri de tribünlerde yaşandı. Taraftarlar, Filistin’deki çocuklar için sahaya oyuncaklar fırlattı.
Stadyumda Türk ve Filistin bayrakları dalgalanırken Filistin’e destek sloganları atıldı.

DOSTLUK MAÇINDA 4 GOL
Karşılaşma 2-2 beraberlikle tamamlandı. Konyaspor’un gollerini Mostafa Mohamed ve Melih İbrahimoğlu kaydetti. Filistin Milli Takımı’nın iki golü ise Mohammed Sandouqa’dan geldi.
SON DÜDÜK 89’UNCU DAKİKADA ÇALDI
Gecenin en anlamlı anlarından biri karşılaşmanın sonunda yaşandı. Maçın son düdüğü, Filistin’de hayatları yarım kalan insanlar adına 89’uncu dakikada çalındı.
Stadyumdaki skorbordlara ise şu mesaj yansıtıldı:
“Filistin özgür olana dek maç ertelenmiştir.”

BİLAL ERDOĞAN: “SAHİPSİZ DEĞİLSİNİZ”
Karşılaşmayı stadyumda takip eden İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Filistin halkına dayanışma mesajı verdi.
Erdoğan, “Biz ‘Burası sizin de eviniz’ diyoruz. Filistinli kardeşlerimize ‘Sahipsiz değilsiniz’ mesajı veriyoruz” dedi.
Erdoğan ayrıca, “Kudüs ve Filistin özgür olana kadar susmayacağız. Çalışmaya, hatırlamaya, hatırlatmaya ve zalimler için dünyayı dar etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAK: “FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ”
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Konya’dan tüm dünyaya Filistin mesajı verildiğini belirterek, Filistin’in yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Karşılaşmayı Konya Valisi İbrahim Akın, Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub ve protokol üyeleri de takip etti.
????️ Ve bu gece, karşılaşmanın son düdüğü 89.59’da çalıyor.
— TRT Spor (@trtspor) September 30, 2026
???????? Çünkü Filistin’de yalnızca maçlar değil; hayatlar, hayaller, çocukluklar yarım kalıyor.
⏱️ Bu karşılaşma 90 dakika tamamlanmadan, 89.59’da sonlanıyor. pic.twitter.com/Vmy75c3blc




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.