Konyalı federasyon başkanı olimpiyatlar için umutlu konuştu: Altyapımız güçlü geliyor

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, alt yapıdan yetişen sporcuların umut vadettiğini belirterek, 2024 Paris ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda bunun meyvelerini alacaklarını belirtti.

Konyalı federasyon başkanı olimpiyatlar için umutlu konuştu: Altyapımız güçlü geliyor

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Kolombiya'da 5-16 Aralık'ta düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası'nın çok önemli olduğunu vurguladı.

Ünlü, "Yeni Naim'ler, Halil Mutlu'lar ve Taner Sağır'lar yetiştirmek için de zamana ihtiyacımız var. Belki yeni bir Naim, yeni bir Halil yetiştiremeyiz ama onlar gibi Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluk kürsüsüne çıkacak, olimpiyatlarda madalya alacak sporcular yetiştirebiliriz. Çünkü altyapımız gerçekten güçlü bir şekilde geliyor. Antrenörlerimizin bilinçli ve disiplinli programlarıyla birlikte sporcularımız da tabii birçok şeyi daha iyi kavradılar." ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİĞİMİZ ÇOK SAYIDA SPORCUYLA KOTA ALABİLMEK"

"Benim sporcularımın yüzü gülüyorsa, 'Demek ki ilerleyen zamanda daha güzel neticeler gelecek.' diye düşünüyorum" açıklamasında bulunan Başkan Ünlü, şunları kaydetti:

"Öncelikle bizim 2024 Paris Olimpiyatları için öngörümüz, çok sayıda sporcuyla kota alabilmek. Şimdi eskiye nazaran kota mücadeleleri çok daha çetin oldu. Biliyorsunuz olimpiyatlarda sporcularımızın sıklet sayısı azaldı. Kadınlarda ve erkeklerde 5'er tane sıklet var ve sporcu sayısı 60'a düştü.

Her sıklette maksimum 12'şer kişi yarışabilir. Ayrıca her sıklette o ülkeden sadece bir sporcu yarışabilir, ikinci bir kişi yarışamaz. Bu da kota mücadelelerini zorlaştırdı. Kota almak o yüzden eskisi kadar kolay değil. Biz önce kotamızı alacağız, daha sonra da madalya programımızı yapacağız."

Olimpiyat madalyası kazanabileceklerine olan inancını dile getiren Ünlü, "Elbette umutluyuz çünkü 2020 Tokyo'da da madalya alabilirdik ama olmadı. Özellikle 2024 Paris için tabii ki madalya umudum var ancak 2028 Los Angeles Olimpiyatları için çok daha güzel şeyler söylemek mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.