Konyaspor 14 kez PFDK’ya sevk edildi

Konyaspor bu sezon 14 kez PFDK’ya sevk edildi. Ekonomik açıdan düzlüğe çıkabilmek için çaba gösteren yeşil-beyazlıları, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) gelen cezalar olumsuz yönde etkiliyor.

Konyaspor 14 kez PFDK’ya sevk edildi

Türk futbolunda son dönemlerde kulüpler mali kriz yaşarken, Konyaspor’ da ekonomik açıdan düzlüğe çıkabilmek için çaba gösteriyor. Yeşil-beyazlılara Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) verilen cezalar da bu süreçte olumsuz yönde etkiliyor.

konyaspor-001.jpg

Bugüne kadar ligde 28 maçı geride bırakan Konyaspor Kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na 14 kez sevk edildi. Yeşil-beyazlılar bu süreçte PFDK’dan toplamda 641 bin TL ceza aldı. Bu cezaların çoğunluğunu ise usulsüz seyirci alımı ile çirkin ve kötü tezahürat oluşturdu. Kurul, yeşil-beyazlılara 10 maçta ceza verirken, 4 maçta ise ceza kararı almadı.

konyaspor-003.jpg

Konyaspor Kulübü en ağır cezaları ise Galatasaray, Alanyaspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Sivasspor, Rizespor ve Fenerbahçe maçlarında maçlarında almıştı.

Öte yandan yeşil-beyazlılar, yarım milyonun üzerindeki aldığı ceza ile birlikte bu sezon PFDK’dan en çok ceza alan Süper Lig ekipleri arasında yer aldı.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.