Konyaspor, haftalar sonra 3 puanı Kocaeli'de kaptı!
Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Konyaspor, deplasmanda Kocaelispor’u uzatma dakikalarında Jackson Muleka’nın penaltı golüyle 2-1 mağlup ederek kritik haftada 3 puanı hanesine yazdırdı.
Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Konyaspor, deplasmanda Kocaelispor ile karşılaştı. Maçın 59. dakikasında Serdar Dursun’un golüyle Kocaelispor 1-0 öne geçti. Konyaspor, dakikalar 86’yı gösterdiğinde Sloven forvet Blaz Kramer’in attığı golle skoru 1-1’e taşıdı ve maçı dengeye getirdi.
90+4. dakikada Kocaelisporlu Smolcic’in elle müdahalesiyle Konyaspor penaltı kazandı.
Karara sinirlenen Kocaelispor teknik direktörü Selçuk İnan, yedek kulübesindeki oyuncularla birlikte oyun alanını terk etti.

Topun başına geçen Jackson Muleka, penaltıyı gole çevirerek yeşil-beyazlı ekibe kritik deplasmanda 3 puanı getirdi.
Bu sonuçla Konyaspor, kritik haftada hem moral buldu hem de alt sıralardan uzaklaşma hedefinde önemli bir adım attı.

Konyaspor'un ilk 11'i şu şekilde: Bahadır, Yhoan, Uğurcan, Nagalo, Arif, Marko, Berkan, Türüç, Melih, Olaıgbe, Muleka

Kocaelispor'un ise şöyle: Gökhan, Ahmet, Dijksteel, Smolcic, Rivas, Keita, Show, Tayfur, Agyei, Churlinov, Serdar

CANLI ANLATIM
Karşılaşma Konyaspor'un vuruşuyla başladı.
Dakika 2: Konyaspor'dan Berkan Kutlu'nun şutunda kaleci Gökhan topu çıkardı.
Dakika 5: Konyasporlu Deniz'in sert şutu kaleye isabet etmedi.
Dakika 8: Kocaelispor tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelişen atakta savunmaya dönen Olaigbe topu dışarı gönderdi. Ardından kullanılan köşe vuruşunda da Kocaelispor golü bulamadı.
Dakika 15: Konyaspor, Berkan’ın başlattığı atakla etkili geldi. Berkan’ın pasında topla buluşan Olaigbe’nin ortası, Ahmet Oğuz’un müdahalesiyle kornere çıktı. Deniz’in kullandığı köşe vuruşunda ise Muleka topa yetişemedi.

Dakika 23: Kocaelispor’da Tayfur’un çektiği şutta kaleci Bahadır topu kornere çeldi. Ahmet’in kullandığı köşe vuruşunda ise Deniz topu uzaklaştırdı.
Dakika 28: Kocaelispor bu dakikalarda Konyaspor savunmasına baskı kurdu. Agyei’nin ortasında Churlinov’un yaptığı kafa vuruşunda top üst ağlarda kaldı.

Dakika 42: Konyaspor’da Olaigbe, Deniz ile paslaşarak köşe vuruşunu kullandı. Ardından kaleye sert bir şut gönderen Olaigbe’nin vuruşu kaleciden döndü. Berkan'ın pasında topla buluşan Nagalo topa vurmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi.
Dakika 45: İlk yarıya 2 dakika ilave edildi.
Dakika 45+2: İlk yarı sona erdi. Takımlar 0-0'lık eşitlikle soyunma odasına gitti.

Dakika 45: İkinci yarı ev sahibi ekip Kocaelispor'un vuruşuyla başladı.
Dakika 51: Kocaelispor'da Keita, Olaigbe'nin koşusunda yaptığı müdahale sebebiyle sarı kart gördü.
Dakika 53: Keita'nın ceza sahası dışından sert şutu kaleci Bahadır'da kaldı.
Dakika 59 - GOL: Kocaelispor öne geçti. Uğurcan Yazğılı ile girdiği ikili mücadelede topu kazanan Serdar Dursun fileleri havalandırdı.

Dakika 65: Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut golden sonra değişiklik yapma kararı verdi. Blaz Kramer ve Enis Bardhi oyuna dahil olurken, Kazeem Olaigbe ve Arif Boşluk kulübeye geçti.
Dakika 66: Kramer ve Bardhi oyuna girer girmez farkını ortaya koydu. Kramer'in topuk pasında Bardhi'nin şutu kaleci Gökhan'da kaldı.
Dakika 70: Rakip savunmanın arkasına hareketlenen Blaz Kramer yine kaleci Gökhan'ı geçemedi.
Dakika 74: Konyaspor’un kullandığı köşe vuruşunda Muleka’nın kafa vuruşu üst direkten döndü.

Dakika 86: Konyaspor'un Sloven forveti Blaz Kramer puanı eşitledi. Kramer bu sezon attığı 3 golü de sonradan girdiği maçlarda attı.
Dakika 90+4: Konyaspor Smolcic’in elle müdahalesiyle penaltı şansı yakaladı. Penaltı kararına tepki gösteren Kocaelispor'da Selçuk İnan yedek kulübesini soyunma odasına götürdü. Topun başına geçen Muleka takımını öne geçirdi.
Dakika 90+4: Maç sona erdi. Konyaspor zorlu deplasmandan aldığı 3 puanla moral buldu.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.