Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut: Hedefimde Türk Milli Takım var

Konyaspor teknik direktörü ilhan Palut, Konyaspor'da misyonunu tamamlayıncaya kadar kalacağını ifade ederken, hayallerinin arasında Türk Milli Takımı çalıştırmak olduğunu söyledi.

Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut: Hedefimde Türk Milli Takım var

Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, Konyaspor'da misyonunu tamamlayıncaya kadar kalacağını ifade ederken, hayallerinin arasında Türk Milli Takımı çalıştırmak olduğunu söyledi.

NutSpor'un konuğu olan ve Hakan Gündoğar'ın sorularını yanıtlayan Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, sezona çok iyi başladıklarını belirtti. Palut, “Bu sezon az bir takviyeyle sezona başladık. Sonuçlardan öte oyunumuzu geliştirme adına çok güzel bir kamp dönemi geçirdik ve iyice oyun şablonumuz oturdu. Oyuncular bunu benimsediler. Sonuçlarda bize ligin başında yardım etti ve şuanda bulunduğumuz konuma getirdi” diye konuştu.

konyaspor.jpg

“HEDEF KONUSUNDA BAŞIMIZ BELADA”

Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik adamı, hedef konusundaki soruya ise “Başımız belada. Hedefimiz ikinciyken 5'inci dediğiniz zaman hoca kendini iki basamak aşağıya attı derler. Şampiyonluk söylemi oyuncularım üzerinde omuzlarında şuan için çok gereksiz bir yük olur. Hedefimize maç maç gideceğiz. Oyuncularıma şunu söylüyorum. "Sizi asla strese sokmak istemiyorum. Bulunduğumuz konum itibariyle de sizi gevşetmek, yada modunuzu düşürmenize asla izin vermem" diyorum. Çünkü bu bizim için önemli bir sezon. Kariyerimiz için bir fırsat sezonu. Bunun değerini bileceğiz. Ama ligin son 3'te birlik dönemine kadar biz sıralama hedefinden bahsetmeyeceğiz” diye konuştu.

konyaspor-002.jpg

Kariyeri hakkında da konuşan Palut, “İlhan Palut hikayesi üst düzey bir futbol kariyeri olmadan bir antrenörün tırnaklarıyla kazıyarak Büyük takımda oynamadan teknik direktör oldum. Alt yapılardan 3.liglerden Süper Ligdeki bu duruma gelebileceğinin hikayesi bu” ifadelerine yer verdi.

Konya’da kalacağını ifade eden genç teknik adam, “Her insanın çalıştığı bir ortamda bir misyonu vardır. Bu misyonu tamamlamaya çalışır. Benimde hedefim Konyaspor’la alakalı hedefim bu. Buradan gelen başarı ile gelebilecek güzel bir teklifle gideyim diye telaşım yok. Burada güzel iş yapıyoruz. Ekibimle beraber güzel bir uyum sağladık. Misyonumu tamamladığıma inana kadar bu süreci devam ettirmek istiyorum” diye konuştu.

3.jpg

“HAYALİM VE HEDEFİM MİLLİ TAKIM”

Her Türk teknik direktörünün hedefleri arasında Türk Milli Takımın çalıştırmak olduğunu belirten Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, “ Türk Milli Takımı her Türk teknik direktörünün hayalidir. Tabi ki hayallerimizde var. Neden olmasın” dedi.  Türk antrenörlerinin hedeflerinin arasında Avrupa’nın da olmasının gerektiğini belirten Palut “Hep şunu söylüyoruz. Yeni jenerasyon teknik direktörler geldi. Türk antrenörler çoğaldı. Bir üst jenerasyona saygı duyuyorum ve yavaş yavaş çekilmeye başladı. Bizde genç teknik direktörler olarak şunu yapalım. Avrupa’ya açılalım. Türk antrenör Avrupa’ya gitsin ki bizde burayı parsellemeyelim. Alttan gelecek bir sonraki jenerasyona da biz yol açmış olalım. Ben Türk antrenörlerinin bunu becerebileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.