Konyaspor’da İlhan Palut ilk peşinde!

Konyaspor’da, teknik direktör İlhan Palut, Hatayspor karşısında galibiyete odaklandı. Genç teknik adam sahadan 3 puanla ayrılması durumunda kariyerinde ilk kez Avrupa Kupalarına katılma sevinci yaşayacak.

Konyaspor’da İlhan Palut ilk peşinde!

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Ligin 37.haftasında yarın oynayacakları kritik Hatayspor maçına kilitlendi. Genç teknik adam için yarınki karşılaşma kariyeri açısından da büyük önem taşıyor.

4.jpg

Süper Lig’de bu sezon fırtına gibi esen, son 4 haftaya kadar Şampiyonlar Ligini kovalayan 45 yaşındaki teknik adam, yarın ki karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda ilk kez Avrupa Kupalarına katılma sevinci yaşayacak.

Oynattığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan İlhan Palut, bu sezon Konyaspor’un başında 36 maçta 19 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 yenilgi alırken, 1.78 maç başı puan ortalamasını tutturdu.

konyaspor.jpg

HATAYSPOR’DA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Teknik Direktörlük kariyerine 2011 yılında Kırıkhanspor’da yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Palut, daha sonra 2012 yılında Hatayspor altyapısında sürdürdü. 2015 yılına kadar Hatayspor’da yardımcı antrenör olarak görev yapan İlhan Palut, 2015-2016 yılında  Ümraniyespor’da görev yaptı. 2016-2017 sezonunda Hatayspor’da sportif direktör olarak görev alan genç teknik adam 2017-2019 sezonunda takımın başına Teknik Direktör olarak geçti.

2.jpg

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 2.Lig’de mücadele eden Hatayspor’u adeta yeniden küllerinden çıkardı ve  2017-2018 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve 1.Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Palut, 2018-2019 sezonunda 1. Lig'deki ilk 5 haftasında 4 puan toplamasına rağmen sonradan yükselişe geçerek Süper Lig'e yükselme potasına giren Hatayspor’u, sezonu 3. sırada tamamlatarak play-off maçları oynamaya hak kazandırdı. Play-off yarı finalinde Adana Demirspor'u eleyen İlhan Palut’lu Hatayspor, berabere tamamlanan final maçında Gazişehir Gaziantep'e penaltılarda kaybederek Süper Lig'e yükselme fırsatını kaçırmış oldu.

3.jpg

2019’DA HATAYSPOR İLE YOLLARINI AYIRDI

Aynı sezon Türkiye Kupası'nda da takımını çeyrek finale yükselten İlhan Palut, Galatasaray karşısındaki 2-0'lık yenilginin ardından 4-2'lik galibiyete rağmen kupadan elendi. 2019-2020 sezonunda lige ilk 6 haftada 3 galibiyetle başlayıp Türkiye Kupası 3. Turunda Siirt İl Özel İdarespor'a elenen genç teknik adamın Hatayspor'daki performansı beğenilmedi ve 1 Ekim 2019'da Hatayspor ile yolları ayrıldı.

Palut, Hatayspor’dan ayrıldıktan sonra 2019-2021 yılları arasında Göztepe’de teknik direktör olarak görev yaptı. Göztepe’den ayrılan genç teknik adam, Şubat 2021’de Konyaspor’un başına geçti. Palut, Konyaspor'un başında çıktığı 57 maçta; şu ana kadar 16 mağlubiyet, 27 galibiyet ve 14 beraberlik aldı.

HABER DAİRESİ

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.