Konyaspor’u yabancılar sırtlıyor!

Süper Lig'de 61 puanla üçüncü sırada yer alan Konyaspor’u yabancı oyuncuları sırtlıyor.

Konyaspor’u yabancılar sırtlıyor!

Süper Lig'de 61 puanla üçüncü sırada yer alan Konyaspor’u yabancı oyuncuları sırtlıyor. 2021-2022 sezonunda  Konyaspor, ligde rakip ağları tam 56 kez havalandırarak bu alanda en çok gol atan 4.takım oldu. Trabzonspor 60 golle ilk sırada yer alırken, fırtınayı 59 golle Alanyaspor ve 58 golle Fenerbahçe takip ediyor.

YABANCILAR SIRTLADI

Konyaspor’da, 13 oyuncunun 10’u skor dağılımında ön sırada olması dikkat çekiyor. Sezon sonu Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı hedefleyen ve  bu doğrultuda Fenerbahçe ile ikincilik yarışında mücadele veren Konyaspor’da, atılan 56 golün 43’ünde yabancı oyuncuların olması dikkat çekti. Yeşil-beyazlı ekipte, yerli futbolcular ise tam 12 gollük katkı sağladı. 1 golü de rakip takımın oyuncusu kendi kalesine attı.

CİKALLESHİ İLK SIRADA

Yeşil-beyazlılarda, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri çeken Sokol Cikalleshi 56’da golün 10’unda direk katkı sağlarken takımının en golcü ismi oldu. Arnavut oyuncuyu Zymer Bytyqi-Ahmed Hassan 6, Amar Rahmanovic-Endri Çekiçi 5, Guilherme Sitya- Paul Jose M’Poku 3, Kondrad Michalak-Amir Hadziahmetovic 2 ve Amilton Minervino 1 kez ağları havalandıran isimler oldu.

Yeşil-beyazlılarda, 4’er defa stoper Abdülkerim Bardakçı ile devre arası transfer döneminde Başakşehir’e giden Serdar Gürler ağları havalandırırken, 3 gol Soner Dikmen, 1 kez de Oğulcan Ülgün gol sevinci yaşadı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.