Konyaspor’un savunması geçit vermiyor

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada tamamladığı ilk yarının, en az gol yiyen ve en az mağlup olan takımı oldu.

Konyaspor’un savunması geçit vermiyor

İlk yarının son haftasında Beşiktaş’ı 1-0 mağlup eden Konyaspor, puanını 39’a yükseltti ve zirve takibini sürdürdü. İlk yarıyı lider bitiren Trabzonspor’un 7 puan gerisinde yer alan yeşil-beyazlılar, özellikle savunmadaki performansıyla dikkati çekti.

Sezona yaptığı transferlerle başlayan yeşil-beyazlılar , 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 39 puana ulaştığı ilk yarıda istikrarlı bir performans ortaya koydu.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM

Konyaspor,  ligin ilk yarısında kalesinde en az gol gören takımların başında yer aldı. Çıktığı 19 maçta rakiplerine 15 gol şansı veren Konyaspor, bu alanda ligin zirvesinde bulunuyor. Yeşil-beyazlıları 14 golle Trabzonspor takip etti. Rakiplerine 8 maçta gol atma fırsatı tanımayan Konyaspor, rakip filelere ise sezonun ilk yarısında 32 gol bıraktı. Yeşil-beyazlılar, ligde oynadığı 3 maçta da ise gol atma başarısı gösteremedi.

2 YENİLGİSİ VAR

Konyaspor, ligin en az kaybeden takımı unvanını da ilk yarı itibarıyla elinde bulunduruyor.

Yeşil-beyazlılar Süper Lig'de bu sezon iki yenilgi aldı. Ligin 9. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Konyaspor sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılırken, 28 Kasım’da deplasmanda oynadığı Gaziantep maçını ise 3-2 kaybetti.

Bu karşılaşmadan sonra sahaya çıktığı 5 maçta da yenilmeyen yeşil-beyazlılar, ligin en uzun süre mağlubiyet görmeyen takımı oldu. Son 5 maçında 4  galibiyet alan  Konyaspor, 1 kez de rakipleriyle berabere kaldı.

Konyaspor’u  ilk yarıda 19 maçlık seride 1 kez yenilgi yüzü gören Trabzonspor takip etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.