Kosta Rika'nın umutları Almanya ile birlikte söndü! Calvo veda etti

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu üçüncü ve son maçında Almanya, Kosta Rika'yı 4-2 mağlup etmesine rağmen Dünya Kupası'na Orta Amerika ülkesi Kosta Rika ile birlikte veda etti. İspanya ve Japonya E Grubu'nda son 16'ya adını yazdıran takımlar oldu.

Kosta Rika'nın umutları Almanya ile birlikte söndü! Calvo veda etti

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu üçüncü ve son maçında Almanya, Kosta Rika'yı 4-2 mağlup etmesine rağmen Dünya Kupası'na veda etti.

Almanya ile Kosta Rika 2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu üçüncü ve son maçında karşılaştı.

Almanya 10. dakikada Serge Gnabry, 73 ve 85. dakikalarda Kai Havertz ve 89. dakikada Füllkrug'ün golleriyle karşılaşmayı 4-2 kazandı ancak bu skor son 16 turuna kalmak için yetmedi.

E Grubu'nu 4 puanla tamamlayan Almanya averaj farkından dolayı Dünya Kupası'na veda etti. Almanya, tarihinde ilk kez üst üste iki Dünya Kupası'nda da gruplardan çıkamadı.

Konyaspor’un tecrübeli stoperi Francisco Calvo, kritik maçta cezası nedeniyle forma giyemedi. Kosta Rika, ilk maçta İspanya’ya 7-0 mağlup olurken, Japonya’yı 1-0 mağlup ederek umutlanmıştı. 

Karşılaşmanın hakemi Stephanie Frappart, Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçti.

Almanya Milli Takımı kalecisi Manuel Neuer, Dünya Kupalarında en fazla forma giyen kaleci oldu.(19)

JAPONYA SON 16'YI SÖKTÜ ALDI

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın E Grubu üçüncü ve son maçında Japonya 1-0 geriye düştüğü maçta İspanya'yı 2-1 yendi.

Japonya ile İspanya Khalifa Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin 12. dakikasında İspanya Morata ile 1-0 öne geçti. 

Japonya 48. dakikada Ritsu Doan'ın golüyle beraberliği sağladı. 51. dakikada ise Tanaka takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. 

Bu sonucun ardından Japonya, Almanya'dan sonra bir başka favori takım olan İspanya'yı da yenerek puanını 6'ya yükseltti ve grup lideri olarak adını son 16 turunua yazdırdı. 4 puanda kalan İspanya ise ikinci sırada kaldı ve son 16'ya kaldı. 

Son 16 turunda Japonya ile Hırvatistan, İspanya'yla da Fas eşleşti.

japonya.jpg

Kaynak:TRT Spor / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.