Merih’in “Bozkurt işaretine” UEFA hangi cezayı verebilir?

Alman makamlarının şikayeti üzerine Avusturya maçında bozkurt işareti yapan futbolcumuz Merih Demiral aleyhinde soruşturma başlatan UEFA, Hollanda maçına kadar soruşturmasını tamamlayacak. Tepkilere rağmen UEFA'nın hangi cezayı verebileceği gündem oldu.

Merih’in “Bozkurt işaretine” UEFA hangi cezayı verebilir?

A Milli Futbol Takımımızın Avusturya’yı yendiği maçta golden sonra yaptığı Bozkurt işaretiyle dünyanın gündemine oturan Merih Demiral’a Almanya’nın şikayeti sonrası UEFA tarafından soruşturma başlatıldı.

Irkçı grupların simgesi olarak gösterilen işaretle ilgili konuşan Merih “ben bir Türk olarak gururumu paylaşmak istedim. Başka bir amacım yok. Umarım yine yapmak için fırsat olur” ifadelerini kullanırken Merih’e verilebilecek ceza merak ediliyor.

UEFA ceza yönetmeliğine göre siyasi simgeler ve ırkçı davranışlar cezalandırılıyor. Daha önce Fransa’nın Marsilya takımı Ermenistan’a destek vermek amacıyla "Karabağ, Ermenistan'ındır" pankartıyla "siyasi, ideolojik, dini veya hakaret içerikli provokatif mesaj" verildiği için Fransız kulübüne 20 bin avro ceza vermişti.

UEFA’DAN ÇİFTE STANDART

Yine milli takımımızda futbolcuların 2019 yılında Arnavutluk ve Fransa maçlarında asker selamı verdikleri için oyunculara kınama cezası TFF’ye de 50 bin avro ceza vermişti.

UEFA bazı hareketleri ise görmezden gelebiliyor. Sırp futbolcu Tadic, Karadağ ile oynadıkları maçta Irkçı Sırpların “Çetnik” selamını yapmış ve herhangi bir ceza almamıştı.

Merih’e verilecek cezanın da daha öncekilere benzer şekilde kınama olması bekleniyor ancak Avrupa Şampiyonasında yapılması, gündemde geniş yer bulması ve ev sahibi Almanya’nın baskısı nedeniyle Merih’e ihraca kadar varabilecek cezalar verilebileceği de belirtiliyor. Merih’in yaptığı hareket ırkçı saldırı ya da ırkçılığı övgü olarak nitelendirilmesi pek mümkün görünmüyor. Siyasi simge olarak değerlendirildiğinde ise kınama cezasıyla yetinileceği ifade ediliyor.

merihin-bozkurt-isaretine-uefa-hangi-cezayi-verebilir.jpeg

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.