UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

Son Dakika Haberi! UEFA, Avusturya maçında bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı.

UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

A Milli Futbol Takımı, son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Ay Yıldızlıların iki golünü de Merih Demiral attı. Mehir'in gol sevinci sırasında yaptığı bozkurt işareti gecenin en çok tartışılan konulardan biri oldu.

Alman gazeteciler, maçtan çok bozkurt işareti üzerinden tartışma yürüttü ve basın toplantısında işaretin aşırı sağcı ve ırkçı olduğu yönünde değerlendirmelerde bulundu.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır." denildi.

MERİH’TEN AÇIKLAMA: TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Konu ile ilgili açıklama yapan Merih Demiral, "Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim" dedi.

uefa-merih-demiral-hakkinda-sorusturma-baslatti.jpg

AVUSTURYA’DA 'BOZKURT' İŞARETİ YASAKLANMIŞTI

Avusturya’da 2019 yılında yürürlüğü giren yasayla aralarında "Bozkurt" sembolünün de bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kullanımını yasaklanmıştı.

Tartışmalı yasaya Türkiye sert tepki göstermiş, Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Avusturya'da parlamentoda kabul edilen ve yasalaşma süreci tamamlanan 'Sembol Yasası'nın 'Bozkurt' işaretini içerecek şekilde 1 Mart 2019 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olmasını kabul etmiyor ve bir kez daha şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verilmişti.

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.