Para okçular “zirve” yaptı
Türkiye okçulukta söz sahibi bir ülke oldu. Çekya’da gerçekleşen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Milli Sporcularımız 5 madalya kazandı. 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na da 7 kota elde etti.
Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, okçulukta Türkiye’nin bir marka olduğunu söyledi.
17-23 Temmuz’da Çekya'da düzenlenen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nın sportif başarı yönünden iyi geçtiğini belirten Topaloğlu, milli sporcuların yarışmalarda 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na 7 kota elde ettiğini hatırlattı.
Türkiye’de okçuluğun yaygınlaşması ve gelişmesi yönünde her bölgede çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Topaloğlu, “Türkiye artık dünya okçuluğunda söz sahibi bir ülkedir. Yıllardır programlı bir şekilde yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini topluyoruz.” dedi.
Milli Sporcularımız, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na tam kadro gidebilmek için Ağustos ayında Hollanda’da kıtasal kota mücadelesi niteliğinde gerçekleşecek olan Para Okçuluk Avrupa Şampiyonası’na katılacak.
Kaynak:Anadolu Ajansı


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.