Stefan Kuntz: Soner Dikmen’i kimin yerine alacaktım?

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yarın İtalya ile Konya'da oynanacak olan hazırlık karşılaşması öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz: Soner Dikmen’i kimin yerine alacaktım?

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yarın İtalya ile Konya'da oynanacak olan hazırlık karşılaşması öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Stadında düzenlenen basın toplantısında Kuntz, karşılaşma öncesinde taktik açıklamayacağını söyledi. Kuntz, “ Maçtan önce taktik açıklamayacağım. Ancak Hakan Çalhanoğlu'nun söylediği doğru, 3'lü oynayacağız. Birçok oyuncumu ziyaret ettim ve sohbetlerde sistem konusu da gündeme geldi. Merih, İtalya'da; Çağlar, İngiltere'de zaten bu sistemle oynuyor. Ozan da zaman zaman 3'lü bazen de 4'lü oynuyor. Yani en önemli 3 savunmacım bu sisteme yatkın. Ben bu sistemi zaten oyuncularımla konuştum. Onların da hoşuna gidiyor. Takımda hiç kimse, yaptığımız bu sistem değişikliğinden rahatsız değil” diye konuştu.

Salih Özcan’a milli takımı seçtiği için teşekkür eden Kuntz, “Salih Özcan, A Milli Takım Teknik Direktörü olmamın ardından telefon açtı ve ben de durumunu sordum. Salih'e de teşekkür etmek istiyorum. Kararını hızlı şekilde verdi ve verdi. Ailesi çok destek oldu. TFF yöneticileri de işlemleri çok hızlı haletti." dedi.

Süper Ligi ikincisi Konyaspor'dan neden oyuncu çağırılmadı? sorusuna ise Kuntz, “Çağırdık ama sakatlığı nedeniyle gelemedi. Soner Dikmen'i kimin yerine alacaktım? Berkan Kutlu diyorsunuz ama Avrupa'da birçok maç oynadı ve tecrübe edindi. Ayrıca kendisi sol ayaklı. Bu bizim için önemli kriter. Milli Takım'ın teknik direktörüyüm. En iyi kararı vermek için uğraşıyorum. O zaman ben de size şunu sorayım. Soner'i milli takıma almam için hangi orta saha oyuncusunu kadrodan çıkartmam gerekiyor. Türkiye için en iyi oyuncuları seçmek durumundayım. Temel referans noktası performans. Bir oyuncu için olabilecek en iyisi A Milli Takım'da oynamaktır. Bu bir ödül değil, çok fazla çalışmanın bir sonucudur. Deniz Undav ve Umut Bozok arasında bir tercih yapmamız gerekiyordu. Tercihimizi Umut'tan yana kullandık ama kapımız Deniz'e her zaman açık.” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.