2023 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu?

Miraç Kandili'ni idrak edecek olan İslam alemi, oruç tutmanın faziletlerini de araştırıyor. Peki, Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu, sevabı nedir? Miraç Kandili ne zaman? İşte merak edilenler.

2023 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu?

Miraç Kandili ile ilgili araştırmalar 17 Şubat Cuma gününe birkaç gün kala kala hız kazandı. Miraç Kandili İslam dünyasında oldukça önem taşıyor. Bu nedenler çok sayıda vatandaş Miraç Kandili'nin önemini ve tarihini merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınladığı 2023 Dini günler takviminde Miraç Kandili'nin tarihi açıklandı.

2023 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Bu yıl Miraç Kandili 17 Şubat 2023 Cuma günü idrak edilecek.

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Miraç kelimesi “Yükselmek ve göğe yükselmek” gibi anlamlar taşımaktadır. Peygamber Efendimizin Mirac’a yükseldiği gecenin idrak edildiği gün ise Miraç Kandili olarak bilinmektedir. Bu kutsal günle ilgili Diyanet’ten yapılan açıklamalar ise şöyle: 

Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade ediyor.

2023 KANDİLLER LİSTESİ

26 Ocak PERŞEMBE: Regaib Kandili

17 Şubat CUMA: Miraç Kandili

6 Mart PAZARTESİ: Berat Kandili

26 Eylül SALI: Mevlid Kandili

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.