5 günde temizlediler: 42 kamyon çöp çıktı

Düzce'de bir evden 42 kamyon çöp çıkarıldı. Belediye ekipleri 20 yıldır çöp biriktirilen evi 5 günde temizledi. 3 tane zihinsel engelli çocuğu bulunan aile konukevine alındı.

5 günde temizlediler: 42 kamyon çöp çıktı

Gökçe Mahallesi sakinleri, 20 yıldır bir evde çöp biriktirildiğini ve engelli bireylerin de bulunduğu 5 kişilik ailenin sokak köpekleri ve kümes hayvanlarıyla iç içe yaşadıkları ihbarında bulundu.

Adrese giden Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, evdeki incelemede anne, baba ve zihinsel engelli 3 çocuğunun çöplerle ve hayvanlarla iç içe sağlıksız şartlarda yaşadığını tespit etti.

Belediye ekiplerinin incelemelerinin ardından, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'nden de inceleme yapılması talep edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin halk sağlığına aykırı durumların olduğunu belirlemesi sonrası Düzce Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, evdeki çöplerin toplanıp temizlenmesi için çalışma başlattı.

5-gunde-temizlediler-42-kamyon-cop-cikti.jpg

42 KAMYON ÇÖP ÇIKTI

Ekiplerin 5 gün süren çalışması sonucu 2 katlı evden 42 kamyon dolusu çöp çıkarıldı. Evdeki 11 köpek, 20 kediyle çok sayıdaki tavuk ve civciv de Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

5-gunde-temizlediler-42-kamyon-cop-cikti-001.jpg

Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün talimatıyla evde dezenfeksiyon, detaylı temizlik ve tadilat işlemleri yapılacağı, mefruşat desteği sağlanacağı kaydedildi. Bakımevine alınan 5 kişilik aileye sosyal ve psikolojik destek verileceği öğrenildi.

Kaynak:AA - DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.