Altın 6702.49
BIST 14442.56
Dolar 45.164
Euro 52.9507
Sterlin 60.8651

5 yaşından beri biriktiriyordu, şimdi sergiliyor

Çocuk yaşlarından itibaren kullandığı hiçbir şeyi atmayan emekli Bahattin Tunç hem hayallerini gerçekleştirdi hem de kendine yeni bir iş alanı açtı.

5 yaşından beri biriktiriyordu, şimdi sergiliyor

Karabük’ün dünya miras listesinde bulunan ilçesi Safranbolu'da yaşayan emekli Bahattin Tunç, çocukluğundan beri hiçbir şeyini atmadı.

5 yaşındayken ağabeyinin düğünü için dikilen ceketi dahil okul çantalarını hatta kitaplarını dahi biriktiren Tunç, yıllar boyunca biriktirdiği eşyalarla “Nostalji Gezi Evi” isimli bir işletme açtı.

Doğup büyüdüğü köyünde hem nostaljik bir müze hem de kafeterya açan Bahahtin Tunç ve eşi Hatice Hanım neredeyse zamanının tümünü burada geçiriyor.

5-yasindan-beri-biriktiriyordu-simdi-sergiliyor-002.jpeg

Bahçesinde bulunan sebzeler ve eşinin hazırladığı yöresel yemeklerle özel bir menü sunulan Nostaljik Gezi Evi'ne sadece yerli turistler değil yabancı turistler de akın ediyor. Nostalji Gezi Evi'nin en gözde menüsü ise Safranbolu'nun mantısı Perohi...

Leziz yemeklerin yanında 100 yıllık bir tarihi müzesinde sergileyen Bahattin Tunç, aynı zamanda müzeye hediye de kabul ediyor.

5-yasindan-beri-biriktiriyordu-simdi-sergiliyor.jpeg

Müzeye gelen eşyaları hediye edenlerin isimleriyle sergileyen Tunç, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

5-yasindan-beri-biriktiriyordu-simdi-sergiliyor-001.jpeg

5-yasindan-beri-biriktiriyordu-simdi-sergiliyor-003.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.