AK Parti Genel Merkezi’nden Müslüme ve yayın yasağı açıklaması

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir Gaziantep’te konuştu, Müslüme olayı ve kadın cinayetleri sonrası getirilen yayın yasaklarına ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti Genel Merkezi’nden Müslüme ve yayın yasağı açıklaması

İl il gezerek kadınlarla ve STK’larla bir araya gelen AK Parti Kadın Kolları yönetimi bu kez Gaziantep’teydi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, burada Müslüme olayı ve kadın cinayetlerine yayın yasağı getirilmesi hakkında sorulan soruya cevap verdi.  

Keşir, “Bu tür haberlerde temel noktanın mağdurun bir daha mağdur edilmemesi olmalıdır. Bu perspektiften bakılması ve mağdurun haberle mağdur edilmeme lazım. Temel amacın mağdurun boy boy fotoğraflarının verilmemesi, olayın detayının verilmemesi noktasında olmalı. Ne yazık ki medyanın toplum üzerinde sosyal öğrenme etkisi var. Bir öğrenme etkisi de oluşturuyor. Münevver Karabulut cinayeti olduğu dönemde; olayın bütün detaylarının haber olarak verilmesi sonrasında ‘Seni Münevver gibi öldürürüm’ gibi kadınlardan bize benzer şikayetler geliyordu. Onun için olayın detaylarının haber içeriğinde yer almaması son derecede önemli. Benimde önemsediği bir konu bu. Savcılık tutanağında gözüken tüm ifade tutanakları bir haber değildir. Ne yazık ki ölüm bir haberdir ancak ölümün bütün detaylarının verilmesi sosyal öğrenme etkisi oluşturma kaygısı oluşturur. Dediğim gibi mağdurun tekrardan mağdur edilmemesi son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

ak-parti-genel-merkezinden-muslume-ve-yayin-yasagi-aciklamasi.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.