Cansız bedeni bulunan yörük kızı Müslüme’nin ailesi karakola götürüldü

Mersin'de kaybolduktan 10 gün sonra, çadırdan 7-8 kilometre uzakta dağın tepesinde cansız bedenine ulaşılan yörük kızı Müslüme Yağal’ın ailesi büyük acı yaşadı. Aile bireyleri ve bazı akrabaları, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Cansız bedeni bulunan yörük kızı Müslüme’nin ailesi karakola götürüldü

Kış mevsimi nedeniyle, Konya’dan Mersin'in sahil kesimlerinde konaklamak için göç eden Sarıkeçili Yörükleri'nden Yağal ailesinin 10 Kasım'da Yanışlı Mahallesi kırsalında çadır kurdukları sırada kaybolduğu belirtilen kızları Müslüme'nin bulunması amacıyla yürütülen ve dün havanın kararması yüzünden ara verilen çalışmalara sabahın erken saatlerinde yeniden başlandı.

Bölgedeki arama çalışmalarını, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı yönetti.

AFAD, itfaiye, jandarma, komando ve belediye ekiplerinin katıldığı çalışmalara bölge sakinleri de destek verdi. Çalışmalarda Antalya İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki "Pense" adlı kadavra köpeği de kullanıldı.

Kayıp kız çocuğu Müslüme’nin cansız bedeni, çadır kurulan bölgeye 7-8 kilometre uzakta 500 metre yüksekliğindeki dağın tepesinde bir ağacın altında bulundu.

cansiz-bedeni-bulunan-yoruk-kizi-muslumenin-ailesi-karakola-goturuldu-002.jpg

"ACI HABER GELDİ, CİĞERİMİZE OTURDU"

Müslüme'nin yakınları, acı haberin ardından gözyaşı döktü. Torunuyla aynı adı taşıyan anneanne Müslüme Yağal, gazetecilere, torununun nasıl kaybolduğunu bilmediğini söyledi. Torununun bulunduğu alana kadar yürüyeceğini düşünmediklerini belirten Yağal, "Uzak mı, yakın mı, bilemem. Karaman'da oturuyorum. Çocuğumuzun cansız bedeninin incelenmesini istiyoruz. Yapacak başka bir şey yok. Acı haber geldi, ciğerimize oturdu. Başka bir şey diyemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

cansiz-bedeni-bulunan-yoruk-kizi-muslumenin-ailesi-karakola-goturuldu.jpg

AİLE BİREYLERİ KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Çocuğun cansız bedeninin bulunmasının ardından jandarma ekipleri soruşturmayı genişletti. Ekipler, aile bireylerini ve bazı akrabalarını ifadelerini almak üzere karakola götürdü.

Küçük kızın annesi Selvi Yağal'ın yorgunluktan bitap düşerek bir süre çadırda dinlendiği görüldü.

cansiz-bedeni-bulunan-yoruk-kizi-muslumenin-ailesi-karakola-goturuldu-001.jpg

cansiz-bedeni-bulunan-yoruk-kizi-muslumenin-ailesi-karakola-goturuldu-003.jpg

MORGA GÖTÜRÜLDÜ

Müslüme Yağal'ın cansız bedeni, olay yerinde cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından otopsi işlemleri için Gülnar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

cansiz-bedeni-bulunan-yoruk-kizi-muslumenin-ailesi-karakola-goturuldu-004.jpg

Olayla ilgili inceleme sürerken, küçük kızın babası Mehmet Yağal, annesi Selvi Yağal ile dede, nine ve kardeşler ile yakın akrabalarının İlçe Jandarma Komutanlığındaki ifade alma işlemleri sürüyor.

cansiz-bedeni-bulunan-yoruk-kizi-muslumenin-ailesi-karakola-goturuldu-005.jpg

 

Kaynak:AA / İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.