EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı sorgulama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının ayrıntıları belli oldu. SGK tarafından yayımlanan tabloyla birlikte, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı kolayca sorgulanıyor. İşte yıllara göre prim gün sayısı hesaplama ekranı.

EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı sorgulama

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Düzenleme 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan çalışanları kapsıyor. Yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlar yaş şartına bağlı olmaksızın emekli olacak.

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Akbaşoğlu'nun açıklamalarına göre, teklif önce TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Sadece EYT ile düzenlemelerin olduğu teklifin hızlı bir şekilde komisyondan geçerek Meclis Genel Kuruluna gelmesi planlanıyor.

Şubat ayında yasalaşması beklenen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu durumda şubat ayında başvuru yapan çalışan mart ayında ilk maaşını alacak.

EYT SİGORTALILIK SÜRESİ VE PRİM GÜN SAYISI SORGULAMA

SGK tarafından yayımlanan yıllara göre sigortalılık süresi ve prim gün sayılarıyla birlikte, EYT'li olmaya hak kazanacak olan kişilerin yıllara göre prim sayıları belli oldu.

İşte EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı sorgulama ekranı:

Erkeklerde Sigortalılık Süresi Ve Prim Gün Sayısı

eyt-sigortalilik-suresi-ve-prim-gun-sayisi-sorgulama.webp

Kadınlarda Sigortalılık Süresi Ve Prim Gün Sayısı:

eyt-sigortalilik-suresi-ve-prim-gun-sayisi-sorgulama-001.webp

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.