Kapıya not asıp evi yakan kiracı, binadakileri ölümle burun buruna getirdi

Antalya’da bir kiracı, yaşadığı evi ateşe verip, kapısına 'Allah belanızı versin' yazılı not bıraktı ve kaçtı. Binada mahsur kalan kadın ve çocukları itfaiye kurtardı.

Kapıya not asıp evi yakan kiracı, binadakileri ölümle burun buruna getirdi

Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki 4 katlı apartmanın en üst katındaki kiralık dairede yalnız yaşayan Birol A, evi ateşe verdi.

KAPIYA NOT BIRAKMIŞ

Kapıyı çekip çıkan Birol A, kapıya, ‘Allah belanızı versin' yazılı not bıraktı. Bina görevlisine "Evi ben yaktım" diyen Birol A., koşarak kaçtı. Alevler bir anda daireyi sararken, yükselen duman binayı kapladı.

kapiya-not-asip-evi-yakan-kiraci-binadakileri-olumle-burun-buruna-getirdi.jpg

MAHSUR KALDILAR

Yangını fark eden bina sakinleri panikle binadan çıkmaya çalıştı. Bu sırada daireden patlama sesleri geldi. Yanan evin karşısındaki dairede oturan kadın ve 3 çocuğu dumandan etkilendi, mahsur kaldı.

1 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

İhbarla olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi geldi. İtfaiye ekipleri bir yandan söndürme çalışması yürütürken diğer yandan da mahsur kalanları kurtardı. Soğukta üşüyen çocuklar ısınmaları için itfaiye aracına bindirildi. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla söndürüldü.

kapiya-not-asip-evi-yakan-kiraci-binadakileri-olumle-burun-buruna-getirdi-003.jpg

“KİRACI KAFASI BOZULUNCA 'BEN YAKTIM' DEYİP ÇIKMIŞ”

Aynı binada yaşayan ve yangın nedeniyle patlama seslerini duyunca panik yaşadığını söyleyen Mustafa Yanmaz, olanları şöyle anlattı:

"Televizyon seyrederken patlama sesleri duydum. Bu sırada elektrikler kesildi ve bağırma sesleri duymaya başladım. Ben de dışarıya çıktım hemen. Bakınca en üst katta yangın olduğunu gördüm. Alevler baya büyüktü. İtfaiye ekipleri hemen müdahale etmeye başladı. Herkes nasıl çıktığını konuşmaya başladı. Duyduğuma göre kafası bozulan kiracı 'Evi ben yaktım' demiş ve çıkmış. Kapıya da bir not bırakıp kaçmış. Biz de yanmaktan kurtulduk.”

kapiya-not-asip-evi-yakan-kiraci-binadakileri-olumle-burun-buruna-getirdi-001.jpg

PSİKOLOJİK SORUNLARI OLDUĞU İDDİASI

Birol A.'nın yaklaşık 1 yıl önce de intihar girişiminde bulunduğu ve psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edildi. Polisin soruşturması sürüyor.

kapiya-not-asip-evi-yakan-kiraci-binadakileri-olumle-burun-buruna-getirdi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.