Kocasının öldürdüğü doktor Zeynep, son yolculuğa uğurlandı

Ankara'da eşi tarafından bıçakla öldürülen kadın doğum uzmanı Op. Dr. Zeynep Öğredici'nin cenazesi toprağa verildi.

Kocasının öldürdüğü doktor Zeynep, son yolculuğa uğurlandı

Karşıyaka Mezarlığı'ndaki cenaze törenine, Öğredici'nin ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı.

ANNESİNİN YÜZÜNE SON KEZ BAKTI

Zeynep Öğredici için Karşıya Mezarlığı Ahmet Efendi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene doktor Zeynep’in babası Atilla Öğredici, annesi Şengül Öğredici, ilk eşi Serbülent Arpa, çocukları Ahmet, Sevgi ve Efe Arpa, yakınları ile bazı iş arkadaşları katıldı. Mehmet E'nin cinayet öncesi darbedip ellerini bağladığı Ahmet Arpa, törende büyük üzüntü yaşadı. Tabut cami avlusuna getirildiğinde yakınları da gözyaşı döktü. Tabutu açıp annesini son kez gören Ahmet Arpa'yı, tören boyunca babası teskin etmeye çalıştı.

kocasinin-oldurdugu-doktor-zeynep-son-yolculuga-ugurlandi.jpg

'EVLİLİĞE ONAY VERMEDİM'

Zeynep Öğredici’nin babası Atilla Öğredici, Almanya’da yaşadıklarını belirterek, "Evlendiği kişiyi bir kez gördüm, tanımıyordum. Evliliğe onay vermedim. Kendi aralarında anlaşıp evlenmişler. Bize evliliği ile ilgili herhangi bir sıkıntısı olup olmadığını söylemedi. Böyle bir sıkıntısı olduğunu bilmiyordum." dedi.

kocasinin-oldurdugu-doktor-zeynep-son-yolculuga-ugurlandi-002.jpg

'TAHRİK İNDİRİMİ ALMAK İÇİN YALAN SÖYLÜYOR'

Zeynep Öğredici’nin aynı hastanede çalışan bir arkadaşı da katil zanlısı Mehmet E’nin emniyet ve mahkemede verdiği ifadelerine tepki gösterdi. Mehmet E’nin tahrik indirimi almak için yalan söylediğini belirten arkadaşı, "Annesini korumasın diye önce çocuğu etkisiz hale getirdi. İfadelerin tamamı yalan. ‘Yakışıklı değilsin dediği için öldürdüm’ sözleri yalan. Tahrik indirimi almak için söylüyor. Zeynep bunun gerçek yüzünü öğrendikten sonra, polise vermek istedi. ‘Senin aleyhinde tanıklık edeceğim’ demiş. Herkes her şeyin farkındaydı. Zeynep bu adamdan kurtulmak için çabalıyordu. Sadece bir miktar parasını kurtarır mı onun peşindeydi. Bize anlatıyordu; ancak aralarında bu kadar şiddet dolu bir olay yaşanmamıştı." dedi.

Kovid-19 tedbirleri uygulanarak kılınan cenaze namazının ardından Öğredici'nin cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

kocasinin-oldurdugu-doktor-zeynep-son-yolculuga-ugurlandi-001.jpg

- OLAY

Çankaya ilçesi Mutlukent Mahallesi'nde yaşayan Zeynep Öğredici ile kocası Mehmet E. arasında önceki gün tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Öğredici'yi göğsünden bıçakla yaralayan Mehmet Ö, üvey oğlunu iple bağlayarak kaçmıştı.

Bağlı olduğu ipten kurtulan oğlunun polise yaptığı ihbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekiplerince Zeynep Öğredici'nin öldüğü belirlenmişti.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Ümitköy'de araçta yakalanan Mehmet E, tutuklanmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.