Konya dahil 26 ildeki merkezlerde üreticilere hibe desteği

Konya dahil 26 ilde devletin hibe desteği ile kurulan Damızlık Düve Yetiştirme Merkezleri’nde üretici alımlarında destek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin bu merkezlerden alımlarında yüzde 50 destek sağlandığını belirtti.

Konya dahil 26 ildeki merkezlerde üreticilere hibe desteği

Hayvancılıkta et ve süt kalitesini arttırmak ve damızlık gebe düve ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Damızlık Düve Yetiştirme Merkezleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yüzde elli hibe desteği ile kuruluyor.

Şimdiye kadar Konya dahil 26 ilde kurulan Damızlık Düve Üretim Merkezleri için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı destek 45 milyon TL’yi buldu. Açılan merkezlerin kurulu kapasitesi ise 30 bin baş.

Proje kapsamındaki işletmelerin belirli bir sayıda üretim kapasitesine ve düve satışı için sağlık sertifikasına sahip olması gerekiyor.

Bakanlık, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara da bu merkezlerden yapacakları alımlarda kolaylık sağlıyor. Üreticilerin, Damızlık Düve Üretim Merkezleri’nden yapacakları alımlarda yüzde 50 hibe desteği veriliyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla üreticilere verilen destek konusunda bilgilendirmede bulundu.

Bakan Yumaklı’nın paylaşımındaki ifadeler şu şekilde:

“Yüzde 50 hibe desteğimizle 26 ilde kurulan Damızlık Düve Yetiştirme Merkezleri, nitelikli damızlık düve ihtiyacının yurt içinden karşılanmasına ve verimliliğin artmasına katkı sağlıyor.

Üreticilerimize ise bu merkezlerden hayvan alımlarında yine yüzde 50 hibe desteği sağlıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.