Altın 5953.897
BIST 11286.81
Dolar 42.7285
Euro 50.2261
Sterlin 57.1571

Köyü felaketten kurtaran minik Aslı ödüllendirildi

Burdur'da 2 ev ile metruk binanın yandığını fark edip ailesinin 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramasını sağlayan 5 yaşındaki Aslı Gül köyü yangından kurtardı. Minik Aslı, Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Köyü felaketten kurtaran minik Aslı ödüllendirildi

Burdur’un İğdeli köyünde 22 Haziran'daki yangını fark edip ailesine haber verdikten sonra ihbarda bulunulmasını sağlayan Aslı Gül, Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde ağırlandı. İtfaiye ekipleri tarafından karşılanan Aslı Gül'e eğitim seti ve çeşitli hediyeler verildi.

Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, "22 Haziran Pazar günü Burdur merkez İğdeli köyünde meydana gelen ve 2 ev ile 1 metruk binanın zarar gördüğü yangını ilk görüp ailesine haber verdikten sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranmasını sağlayan Aslı Gül kızımızı ağırladık. İhbarla itfaiyenin zamanında müdahalesi, daha fazla zararın önüne geçilmesini sağladı" dedi.

koyu-felaketten-kurtaran-minik-asli-odullendirildi.jpg

Aslı Gül’e tablet, okula başlayacak olmasından dolayı eğitim seti ve çeşitli hediyeler verdiklerini söyleyen Ballak, "Aslı, dumanı görür görmez hemen uyuyan babaannesini uyandırarak acil çağrı merkezini arattırdığını söyledi. Tüm arkadaşlarına herhangi bir yangın durumunda, 112’yi arayarak ihbarda bulunmalarını tavsiye etti. Aslı sayesinde neredeyse bir köy yanmaktan kurtulmuş oldu. İğdeli köyündeki evlerin neredeyse hepsi ahşap ve evler birbirine eklentili. Belediye başkanımızın talimatıyla Aslı'nın bu davranışı itfaiye müdürlüğümüzce ödüllendirildi" diye konuştu.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.