Suriyeliler bu bayram gümrük kapısını boş bıraktı! İşte nedeni

Hatay'da bulunan Cilvegözü sınır kapısında bu sene Kurban bayramı öncesi sıra dışı bir görüntü oluştu. Her sene Suriyelilerin bayram ziyareti için ülkesine akın ettiği sınır kapısı bu sene boş kaldı.

Suriyeliler bu bayram gümrük kapısını boş bıraktı! İşte nedeni

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Gümrük Kapısı Türkiye'nin bir çok noktasında bulunan Suriyeli vatandaşların sıklıkla kullandığı sınır kapısı konumunda. Geçtiğimiz yıllarda bayram öncesinde yoğunluğun yaşandığı Cilvegözü Gümrük Kapısında bu yıl Kurban Bayramı arifesinde alışılmışın dışında bir görüntü oluştu.

VALİLİĞİN ÖZEL İZNİ GEREKİYOR

Her yıl bayramlarda binlerce insanın kullandığı gümrük kapısını kullanan vatandaş sayısı çok az oldu. Hatay Valiliğinden alınan özel izinle seyahat edebilen vatandaşlar, bayramda memleketlerine gidemediler.

suriyeliler-bu-bayram-gumruk-kapisini-bos-birakti-iste-nedeni.jpg

DEPREMLERİN DE ETKİSİ VAR

Suriye'ye yük taşıyan tır sürücüleriyse, sınır kapısı önünde kuyruk oluşturarak geçiş işlemleri için bekledi. Öte yandan bu bayram Suriyeli vatandaşların memleketlerine gitmemelerinde asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu da düşünüldüğü ifade edildi.

suriyeliler-bu-bayram-gumruk-kapisini-bos-birakti-iste-nedeni-001.jpg

suriyeliler-bu-bayram-gumruk-kapisini-bos-birakti-iste-nedeni-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.