Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonunun fırlatılacağını tarih açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonunun 19 Ocak 2024 tarihinde Türkiye saati ile 13:15'te fırlatılacağını açıkladı.

Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonunun fırlatılacağını tarih açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu'nun 19 Ocak 2024 tarihinde Türkiye saati ile 13:15'te fırlatılacağını duyurdu.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Alarmınızı kurmayı unutmayınız.

Fırlatma: 17 Ocak 2024 17:11 (Florida) 18 Ocak 2024 01:11 (Türkiye) Uluslararası Uzay İstasyonu'na Kenetlenme: 19 Ocak 2024 05:15 (Florida) 19 Ocak 2024 13:15 (Türkiye)

Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu için Türkiye Uzay Ajansı ve PTT tarafından "hatıra pulu" tasarlandı. Bu tarihi görev; Türkiye'nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak.”

“HATIRA PULU TASARLANDI”

Bakan Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu için Türkiye Uzay Ajansı ve PTT tarafından “hatıra pulu” tasarlandığını da belirterek, “Bu tarihi görev; Türkiye’nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.