Uzmanlardan yatırımcılara ‘çekili altın’ uyarısı

Son zamanlarda vatandaşların gözde yatırım aracı olan altında birçok dolandırıcılık yaşanıyor. Uzmanlar bu noktada uyarılarını yineliyor. Kuyumcular, kesme altın olarak bilinen 'çekili altın' noktasında sahteciliğe dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlardan yatırımcılara ‘çekili altın’ uyarısı

Bilecik'te kuyumculuk yapan İbrahim Rafet Sünetci, son günlerde vatandaşlar tarafından sık tercih edilen kesme altın diğer bir adıyla 'çekili altın' ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Uzun, kısa ve orta vadede yatırım yapmak isteyen birçok vatandaş, parasını altına yatırıyor. Vatandaşlar bozdurulduğunda zararı neredeyse olmayan paket gram altına yöneliyordu.

Son günlerde ise paketli altının yerine kuyumcuların ‘çekili altın’ diye tabir ettiği yarı mamul ürünler, fiyatı paketli ürünlere göre ucuz olduğu için tercih ediliyor.

Bu tür altınların üzerinde barkot ya da seri numarası olmadığı için dolandırıcılık olaylarının çok yaşandığını belirten kuyumcu İbrahim Rafet Sünetci, söz konusu kesilmiş altınların üzerinde bir barkot veya damga olmadığını hatırlatarak, bu altının ayarının da sadece profesyoneller tarafından ayırt edilebildiğine dikkat çekti.

Sünetci, 'çekili altın' tanıdıkları bildikleri kuyumculardan alınması gerektiğini söyleyerek, sahtesine denk gelindiğinde paralarının kül olup gideceğini söyledi.

uzmanlardan-yatirimcilara-cekili-altin-uyarisi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.