Yakalanmasalar bize bunları yedireceklerdi!

Kayseri’de ihbar üzerine harekete geçen ekipler, bir işletmeye baskın yaptı. Hijyen kurallarını hiçe sayarak uygunsuz ham maddeyle sahte peynir üreten firma, 55 bin 734 lira ceza kesilerek faaliyete kapatıldı.

Yakalanmasalar bize bunları yedireceklerdi!

Kocasinan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından "[email protected]" adresine yapılan ihbar üzerine ilçe sınırları içerisinde bulunan bir işletmeye Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte akşam baskın düzenlendi.

yakalanmasalar-bize-bunlari-yedireceklerdi-001.jpg

SAHTE PEYNİR ÜRETİYORLARDI

Yapılan baskında işletmenin onaysız olarak sağlıksız koşullarda ve uygun olmayan ham madde kullanarak sahte peynir ürettiği tespit edildi. İşletmede insan tüketimine uygun olmayan ve onaysız olarak üretildiği tespit edilen yaklaşık 3 ton süt ürünü ve muhtelif ham maddeler kontrol görevlileri eşliğinde belediyeye ait çöp aracına dökülerek imha edildi.

yakalanmasalar-bize-bunlari-yedireceklerdi.jpg

55 BİN 734 LİRA CEZA

Ayrıca işletmeye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 55 bin 754 TL idari para cezası kesilerek, faaliyeti durduruldu.

yakalanmasalar-bize-bunlari-yedireceklerdi-002.jpg

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için sürekli ve etkin gıda denetimlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin aralıksız devam edeceği bildirildi.

yakalanmasalar-bize-bunlari-yedireceklerdi-003.jpg

yakalanmasalar-bize-bunlari-yedireceklerdi-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.